L’Alcúdia estrena la remodelada avinguda Guadassuar com un espai més segur i sostenible

  0
  1808
  Imatge de la visita institucional a l'avinguda Guadassuar de l'Alcúdia.

  Les obres han suposat una inversió de 745.000 euros en unes obres que milloren l’accessibilitat de l’avinguda, la seua imatge urbana i les seues condicions mediambientals

  Les obres de millora de la urbanització de l’avinguda Guadassuar de l’Alcúdia han acabat recentment. El cost total d’aquestes obres ascendeix a 745.000 euros i ha comptat amb una subvenció de la Vicepresidència Segona de 545.000 euros.

  Les obres s’han desenvolupat des del carrer Primer de Maig fins a l’avinguda Conde Serrallo, així com l’entorn immediat d’aquella avinguda, a més de la zona de l’Estació de Servei El Serrallo i la zona verda enfront de l’institut Els Évols.

  L’anterior disseny de l’avinguda partia el nucli urbà en dos i creava nombroses dificultats per a travessar la carretera i accedir a equipaments públics. A això calia sumar-li voreres molt estretes, senyalització i il·luminació insuficient i un traçat que impedia el transport amb bicicleta amb seguretat.

  Ara, una vegada finalitzada la urbanització de l’avinguda Guadassuar, s’ha aconseguit millorar l’accessibilitat d’aquesta artèria de la localitat i la seua imatge urbana. A més, s’han incorporat criteris de sostenibilitat i eficiència energètica que s’han tingut en compte en les instal·lacions amb la millora de les condicions mediambientals (tant de contaminació atmosfèrica com acústica), la gestió dels residus i de l’aigua, així com el disseny i tipologia de la vegetació.

  Visita oficial

  El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat hui les obres de l’Alcúdia. “Ara aquesta avinguda és un espai més segur i sostenible, pensat a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania”. En aquesta visita ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Andreu Salom, i el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio.

  Segons ha explicat Héctor Illueca, les actuacions urbanes tenen com a objectiu “ajudar a recuperar edificis històrics, enfortir serveis socials o culturals per al veïnat del territori o millorar els espais comuns”, com en el cas de l´Alcúdia.

  Es tracta d’una avinguda que conforma l’accés sud-est a la població i és utilitzada no sols pel veïnat i el seu entorn immediat, sinó per tot el poble ja que dona accés a llocs tan significatius com el centre de salut, el centre de dia, l’àgora Jove o el polígon Industrial La Creu.

  “Els espais municipals han de pensar-se com un hàbitat, un lloc on veïns i veïnes se senten acollits i cures per l’entorn. Per això, estem convençuts que millorar la urbanització d’una via tan important per a l’Alcúdia com l’avinguda Guadassuar serà un pas avant cap a la consolidació del dret a la ciutat”, ha destacat el vicepresident.

  Per part seua, l’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per l’execució de “unes obres molt esperades i desitjades pel veïnat de l´Alcúdia, que s’han realitzat en els terminis establits”. Així mateix, ha agraït les ajudes rebudes per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica perquè “sense el seu suport, no s’hauria pogut executar una actuació tan important”.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí