L’Alcúdia de Crespins rep l’autorització de la CHX per a condicionar el Riu dels Sants com a zona de bany

0
1153
Imatge de la zona de bany de l'Alcúdia de Crespins que es reformarà

La segona fase que que s’executarà en els següents mesos, consistirà en llevar els arbres que estan mal, canviar el mobiliari i posar-ne de nou

La Confederació Hidrogràfica del Xúqer (CHX) dóna via lliure a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins per a recuperar el Riu dels Sants com a zona de bany i esbarjo 13 anys després que aquesta mateixa entitat retirara aquesta possibilitat.

El municipi va presentar el projecte davant centenars de veïns, però no ha sigut fins ara quan la presidenta i el comissari d’aigües de la CHX han donat llum verda a aquest projecte que contempla, com a actuació principal, eliminar l’actual revestiment de formigó de les actuals piscines per a retornar el riu al seu estat original.

El dilluns dia 13 de gener de 2020 es va rebre per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’autorització per a realitzar i acabar amb la renaturalització del tram del riu dels Sants del Riu Nou. Un projecte que ja ha vist els primers passos amb la naturalització de la part que hi havia de formigó per convertir-lo en una zona molt més natural.

Després de la primera fase que es va dur a terme durant el 2019 “el poble de l’Alcúdia de Crespins i forasters hem tornat a gaudir d’un espai oblidat per totes i tots durant 15 anys. Ja que durant tot l’estiu el riu ha tornat a tindre vida, ha tornat a ser el que era, un riu ple d’energia on la gent ha gaudit d’ell”.

Segons diu el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Jordi Caparros, la segona fase que en els propers mesos es durà a terme consistirà en llevar els arbres que estan malament, canviar el mobiliari i posar-ne de nou, mobiliari que s’adequarà als nou temps, amb materials reutilitzats i reciclats. I així convertirem el paratge natural en un espai sostenible, verd, natural etc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Granja de la Costera converteix el seu carrer principal en un bulevard amb wifi i parc infantil

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here