L’Alcúdia de Crespins recuperarà el paratge on el PP va posar l’Ecoparc malgrat haver restes ibèriques

0
857
Imatge de les instal·lacions de l'antic Ecoparc
Imatge de les instal·lacions de l’antic Ecoparc

La Diputació de València ha concedit a l‘Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins una ajuda de 24.000 euros per a les obres d’adequació de la zona de ‘Els Terrers’ on estava ubicat l’antic Ecoparc. Una zona d’alt valor ecològic i arqueològic que roman degradada i que es pretén tornar al seu estat natural després d’haver albergat un Ecoparc «imposat pel PP«, segons sentencien des del govern municipal de PSPV i Compromís.

L’equip de govern progressista afirma que pretén posar novament en valor zones oblidades i degradades del municipi. Així amb l’ajuda de Diputació es pretén revertir la zona de ‘Els Terrers’ al seu estat natural. Per a això, amb l’ajuda rebuda, es pretén eliminar la tanca que delimita l’antic Ecoparc, repoblar la zona amb la vegetació autòctona i dur a terme altres millores.

El govern actual recorda que, ja des de l’oposició, va entendre sempre que aquesta zona de ‘Els Terrers’ posseïx un alt valor ecològic i arqueològic per al municipi i es va oposar a la decisió unilateral del PP de construir un Ecoparc. «No era el lloc idoni, en el paratge s’han trobat jaciments arqueològics amb restes de ceràmica dels Ibers, a més es tracta d’una Zona Verda i econòmicament no era una solució viable per al poble, com nalment s’ha demostrat amb el pas del temps. L’Ecoparc es va tancar, el serveies va mancomunar amb Canals i la Zona Verda va quedar oblidada degradant-se progressivament.

No obstant el consistori recorda que, a pesar d’estar tancat l’Ecoparc, es continuen usant els voltants com a abocador il·legal per part d’alguns veïns. Així expliquen que des de l’ajuntament es treballa, a més de per a tornar les zones afectades el seu estat natural, perquè la gent prenga consciència mediambiental i cuide i protegisca les zones comunes del municipi i l’entorn.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí