L’Alcúdia de Crespins presenta al·legacions contra el projecte d’Adif que “partirà el poble en dos”

0
892
Roberto Granero (PSPV) i Pepe Garrigós (Compromís)
Roberto Granero (PSPV) i Pepe Garrigós (Compromís)

El govern municipal de l’Alcúdia de Crespins (PSPVCompromís) ha anunciat que s’oposa al començament de les expropiacions proposades en l’acord al que es va arribar entre Adif i l’anterior equip de govern del PP de Javier Sicluna. Així l’executiu local anuncia que presenta alternatives que no trenquen la unitat urbanística del poble. La supressió del pas a nivell per part d’Adif es una solució que el govern local, ara sí amb el suport del PP declaren “inviable”.

Per este motiu s¡ha convocat un ple extraordinari per presentar al·legacions a l’actual projecte i davant la no resposta d’Adif davant la sol·licitud de mantenir reunions i negociar millors solucions a la ja anomenada supressió del pas a nivell que l’Ajuntament en conjunt considera “inviable”. Per al nou govern progresista el projecte “a més de posar en risc la seguretat i el benestar ciutadà, supossarà greus molèsties pel pas de combois nocturns, problemes de connexió i marginalitat en el nucli urbà a l’altre costat de l’estació, que hui son 800 alcudians i alcudianes així com amb la veina població de Canals“.

La proposta vigent d’Adif (que el govern PSPV-Compromis anomena “Adif-Sicluna”) consisteix a unir les vies suprimint el pas a nivell actual de l’estació i construir un mur trencant el poble en dos i fer una passarel·la elevada per a vianants. A més l’empresa ferroviària pretén desviar el trànsit per l’Avinguda 9 d’Octubre, una de les zones amb més transit de vehicles del poble, a més sense tenir en compte la declaració de zona inundable i per tant no urbanitzable que deixaria el nou carrer proposat per Adif en possibles condicions d’inseguretat ciutadana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís per Agullent proposa un centre de dia per a majors i reformar el centre de salut i el CEIP Sant Vicent

Des de l’equip de govern recorden que PSPV i Compromís, ja des de l’oposició, es van oposar al pla el qual “va trencar el consens de 2011 pel que fa al tema de la supressió del pas a nivell de l’estació de l’Alcúdia de Crespins”. Així exigeix reunions amb membres de Adif perquè “escolten els problemes que causarà aquesta obra i no antepose les seves solucions en nom de ‘l’interès general’ al bé de tot un poble”. A més a més el govern local recorda que encara hi haurà més problemes pel fet de que el pas no esta insonoritzat i segons tècnics consultats per l’Ajuntament, el pas de trens de gran tonatge, com poden ser els de mercaderies a les hores nocturnes, poden molestar el descans dels ciutadans que resideixen a uns 200 metres de les vies.

El conveni “Adif-Sicluna” entenen que “trenca el consens que es va aprovar per part de totes les forces polítiques en la reunió amb Adif a Madrid l’octubre de 2011 on es va proposar alternatives a la supressió del pas a nivell de la estació de ferrocarril amb la construcció d’un pas subterrani mixt per a vehicles i vianants i un altre pas subterrani per a vehicles que no afecte al trafic de l’Avinguda 9 d’octubre“.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here