L’Alcúdia de Crespins constitueix els seus consells locals per fomentar la participació ciutadana

0
693
Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins
Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins

L’Ajuntament de la l’Alcúdia de Crespins ha constituït els consells municipals de Cultura, Esports, Educació, Serveis Socials i Medi Ambient, “per a promoure la participació ciutadana creant espais on els alcudians i alcudianes, entitats i associacions prenguen decisions sobre temes que a ells mateixos els afecten”, expliquen des del consistori. El govern muncipal de PSPV i Compromís explica que sp’assoleix d’esta forma “un govern més democràtic, consultiu i transparent, que canalitza i impulsa mecanismes que faciliten i promoguen la implicació dels veïns en les decisions”.

Els consells municipals són òrgans consultius i de participació de l’ajuntament que pretenen dotar al poble de mecanismes de debat i decisió sectorials. A més estos organismes es reuniran periòdicament assistint representants dels partits polítics, als ciutadans, les entitats i les associacions. D’esta forma es preten implicar activament a la ciutadania en les decisions que l’ajuntament ha de prendre sobre temes de política, economia, cultura o temes socials.

En paraules de l’alcalde Roberto Granero (PSPV): “la participació de la gent és un dels pilars de les societats democràtiques, permet millorar la qualitat de vida dels ciutadans, a qui fem protagonistes i responsables de les decisions que a ells mateixos els afecten. Una política proactiva on la ciutadania pren decisions sobre la gestió diaria.” Per la seua banda, Pepe Garrigós (Compromís), tinent d’alcalde assenyala: “Ha sigut un gran treball, però una vegada constituïts els consells, la democràcia passa a mans de qui la deu tindre, els alcudians i alcudianes”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí