L’Alcúdia de Crespins aprova el pressupost 2021 amb els vots de PSPV i Compromís i l’abstenció del PP

0
2006
Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins.

Els comptes arriben als 4.024.541,94 euros i busquen la reactivació tant social com econòmica de la localitat

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins superarà per al Pressupost Municipal de 2021 els quatre milions d’euros. Concretament, el pressupost del pròxim exercici ascendeix a 4.024.541,94 euros i va ser aprovat ahir pel ple amb els vots favorables dels integrants del govern municipal i l’abstenció del PP.

El pressupost contempla les despeses previstes per una prolongació de la situació de crisis sanitària actual així com les eines necessàries per a encarar la reactivació tant social com econòmica de la localitat.

D’aquesta forma, s’han augmentat les partides pressupostàries de l’àmbit social referents a les ajudes d’emergència i referents a l’equip social de base que amb l’augment anunciat per part de Diputació de València i la Conselleria de Polítiques Inclusives suposarà una important millora en els serveis socials que es presten des de l’Ajuntament.

Per altra banda, estan previstes les despeses necessàries per a escometre durant aquest exercici la gestió sanitària de la pandèmia pel que fa a productes i materials sanitaris així com de neteja i desinfecció.

Pel que fa a la reactivació econòmica s’habilita d’inici una partida de més de 50.000 euros destinada al Pla d’Ocupació Local, i una altra d’ajudes al comerç local per import de 25.000 euros. Les taxes d’ocupació de via tant de terrasses com de mercat ambulant queden suspeses almenys fins que finalitze l’estat d’alarma.

La quantitat total destinada a subvencions nominatives per a les associacions i clubs esportius augmenten un 20% primant-se els clubs i les associacions que tenen escola.

Per últim, les regidories mantenen el pressupost de l’exercici 2020 excepte Serveis Socials, Serveis Municipals, Obres Públiques, Promoció Econòmica, Igualtat i Sanitat que l’incrementen.

En el mateix plenari ha quedat aprovada la plantilla de personal consignant-se els increments retribuïts aprovats per als exercicis 2019 i 2020 de fórmula acumulada el que ha suposat un increment retributiu per a les treballadores i treballadors del 4,50% si bé les regidores i regidors amb dedicació no veuran augmentades les seues retribucions.

El pressupost també acull el Pla d’inversions de la Diputació per a aquest any que ascendeix a 296.971 ’94 i que consistirà en la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre els carrers 8 de març i 25 d’abril així com la pacificació del trànsit en els carrers d’accés per un muntant de 180.625 euros. A més està previst el condicionament de la Casa de la Cultura per un import de 126.842 ’68 euros.

Segons el regidor d’Hisenda i alcalde, Roberto Granero: “Hem aconseguit un pressupost que contempla distints escenaris i que dóna cobertura a tots ells. Estem preparats per a afrontar el que quede de pandèmia pel que fa a l’abastiment de material sanitari i de desinfecció, continuem amb la reactivació social i econòmica del municipi augmentant la despesa social i el pla d’ocupació local per una banda i generant ajudes al comerç per altra”. Finalment, com ha indicat el primer edil incorporem “importants inversions per la millora del municipi en quant l’accessibilitat al nucli urbà, la pacificació del trànsit i la millora d’edificis municipals per donar un millor servei”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí