L’Alcúdia de Crespins aposta per la sostenibilitat dins del projecte de la Serra Grossa.

0
501
Roberto Granero (PSPV) i Pepe Garrigós (Compromís)
Roberto Granero (PSPV) i Pepe Garrigós (Compromís)

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, i el vicealcalde Pepe Garrigós, junt amb membres del govern municipal s’han reunit amb tècnics del projecte de la Serra Grossa amb l’objectiu principal d’adaptar el poble, la societat i l’economia a la nova situació en la lluita contra el canvi climàtic; fent a més, d’este problema, “una oportunitat de millora”. Accions a nivell local que pretenen revertir la situació global de risc i que busca el suport i el finançament europeu. En la reunió mantinguda es van perfilar les accions locals que este municipi de la Costera inclourà en este projecte en pro de la sostenibilitat del municipi.

Els pobles que conformen la Serra Grossa son: l’Alcúdia de Crespins, Canals, Montesa, Vallada, Moixent i la Font de la Figuera. Tres són els eixos sobre els quals pilota este projecte: per un costat es promulga l’ús de les energies renovables i la reducció d’emissions de gasos contaminants, per un altre es pretén crear una xarxa de connexions no motoritzades entre els pobles adherits i la resta del territori valencià reduint així l’ús del vehicle propi. I finalment, es busca la implicació i la participació de la ciutadania per mitjà de la informació. El projecte de la Serra Grossa consta d’accions conjuntes i altres individuals per municipis.

La reunió ha servit per a perfilar les accions locals que l’Alcúdia de Crespins inclourà en el projecte i les accions conjuntes entre els municipis que conformen la Serra Grossa com l’elaboració d’un catàleg de recursos i consums energètics locals per a planificar la seua substitució per energies renovables o una xarxa de camins no motoritzada pròpia que connectarà amb la xarxa de camins projectats per la Generalitat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva celebra el 9 d'Octubre amb el reconeixement a dos grups de teatre i un club esportiu

Les accions locals per part de l’Alcúdia de Crespins són principalment quatre. Primer es pretén establir un sistema intel·ligent d’estalvi de recursos hídrics públics acompanyat d’una campanya ciutadana per a informar i consciencia a les alcudianes i alcudians. Segon es projectarà la instal·lació d’elements passius de què donen ombra en els carrers del municipi per a reduir l’impacte del sol reduint així la temperatura del nucli urbà. En tercer lloc es pretenen adoptar mesures “greening” que consistixen el la substitució on siga possible de l’asfalt per superfícies climàticament més refrescant i la plantació estratègica d’arbores per a augmentar la superfície en ombra del municipi. Per ultim, en quart lloc s’estudia la possibilitat de convertir el poble en “poble 30” fixant la velocitat màxima permesa als vehicles de motor a 30km/h en el nucli urbà. Un ambiciós pla que pretén implantar-se i ser exemple per a la resta de municipis del País Valencià. Respecte d’això Roberto Granero i el seu equip han remarcat que la idea del govern local és millorar la vida de totes les alcudianes i alcudians, els actuals i els futurs: “Hi ha esperança i treballant estos temes farem del nostre poble un millor lloc on viure per a nosaltres i per a les pròximes generacions.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here