L’Alcúdia de Crespins acull la 29a Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera amb recreacions històriques

0
616
L'Alcúdia de Crespins va acollir la trobada de la Costera

La trobada va comptar amb els tradicionals tallers en una jornada comarcal amb gran assistència de famílies, alumnes i educadors

L’Alcúdia de Crespins va celebrar dissabte de matí la 29a Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera. La jornada s’iniciava la cercavila a la plaça de l’Ajuntament amb la participació del món educatiu i institucional de la comarca. La Trobada, organitzada per la Coordinadora d’Escoles en Valencià de la Costera, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els centres educatius de la localitat, ha estat una de les més participatives, amb l’actuació, per primera vegada, dels Micalets del Regne de València amb recreacions històriques; i els tradicionals tallers de les comunitats educatives.

Paral·lelament, la Casa de la Cultura va acollir l’exposició sobre Francesc Ferrer i Pastor, que amb el lema ‘Som i serem paraules’” recorda que les Trobades estan dedicades al lexicògraf de la Font d’En Carròs. Els actes van començar el passat 4 de maig amb el concert de La Gira amb els grups Herba Negra, l’Emperador i Aborígens, i hui clouran amb les actuacions de les entitats locals.

El representant de la coordinadora, Josep Roca, va destacar la participació i implicació de les comunitats educatives d’una comarca “on tradicionalment s’ha triat el valencià a les escoles, i ara es manté amb un bon nivell d’elecció de valencià, gràcies als consells escolars que s’han reafirmat en seguir avançant amb el valencià com a llengua principal d’aprenentatge”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here