L’Alcúdia de Crespins es reuneix amb la Confederació del Xúquer per abordar la recuperació del riu Sants

0
833
Imatge de la reunió entre representants del municipi i la CHX

L’alcalde i el regidor de medi ambient de l’Alcúdia de Crespins presenten com una prioritat la recuperació del riu que ha patit “dècades d’abandonament”

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, i el regidor de medi ambient, Jordi Caparrós, s’han reunit hui amb M. Ángeles Ureña i Javier Ferrer, presidenta i comissari d’aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. L’objectiu de la reunió era treballar per la recuperació del Riu dels Sants “que pateix de dècades d’abandonament i que és una prioritat per a l’actual equip de govern”.

A la reunió, la Confederació s’ha compromès a donar suport a les demandes locals com l’establiment d’un cabal ecològic per al riu que hauria de ser fixat a la revisió del Pla de Conca que es durà a terme el proper any. D’altra banda, La Confederació ha donat autorització a l’ajuntament per a que retire la runa i brutícia que ha envaït el paratge del Naixement del Sants i ha mostrat la seua voluntat de fer-se càrrec de la retirada de flora invasora (canyes) i de la reparació dels murs del paratge molt deteriorats pel pas del temps i les pluges torrencials.

Altre dels punts forts de la reunió ha estat la recuperació del paratge del Riu Nou com a zona per a ús recreatiu. La Confederació ha pactat amb l’ajuntament un procediment al final del qual podria aconseguir-se que al Riu Nou tornara a ser possible el bany, tot i que amb condicions diferents a les que va tenir en altres èpoques. En aquest sentit, l’equip de govern ha programat ja una visita a zones de bany autoritzades els darrers anys i prepararà “a la major brevetat possible” una proposta per a que l’estudie la Confederació.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Alcúdia de Crespins suspén les Festes de Sant Onofre per la crisi sanitària del coronavirus

A l’eixida de la reunió l’alcalde Garrigós va manifestar que aquesta ha estat una reunió “molt profitosa” en la que “hem començat a veure com un treball de dos anys comença a donar els seus fruits i estem molt a prop de satisfer algunes de les demandes del poble respecte al riu”. D’altra banda el regidor Caparrós ha mostrat la seua satisfacció “per poder netejar la runa i brutícia del paratge del naixement, una situació que em preocupava des de la meua arribada al càrrec”. Ambdós han indicat que, amb independència de les neteges de la runa del paratge del Naixement que puguen fer treballadors municipals, es convocarà al poble i a voluntaris a un dia de neteja perquè “el Riu dels Sants és un patrimoni de tots i hem de conscienciar a la gent que cal preservar-ho i recuperar-ho per a millorar la nostra qualitat de vida”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here