L’Alcúdia de Crespins retirarà els símbols franquistes dels seus carrers

0
1890
Imatge d'una placa amb simbologia falangista del Ministerio de la Vivienda

Es retiraran 12 plaques identificatives de vivendes de protecció oficial que contenen simbologia falangista o d’òrgans associats a la dictadura aplicant la Llei de Memòria Històrica

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha anunciat que retirarà dels seus carrers diversos símbols al·lusius al Franquisme. El consistori governat pel PSOE i Compromís, va obtindre el suport de tot el plenari a la proposta d’alcaldia per la qual es volen retirar 12 plaques identificatives de vivendes de protecció oficial que contenen simbologia falangista o d’òrgans associats a la dictadura.

El 20 del passat juny es va remetre des de l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins un escrit a la Direcció General de Reformes Democràtiques. Ara es proposa l’acord de comunicar a les comunitats de veïns la retirada de les plaques complint la Llei de Memòria Històrica. El consistori es compromet a més a substituir-les per altres sense cap despesa per als veïns.

A més entre els acords està el que l’ajuntament custodiarà i conservarà en les seues dependències distintes les mostres de les dites plaques pel seu interés històric. Comunicant el present acord a la Direcció General de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Segons l’Alcalde Pepe Garrigós es pretén eliminar cartells i imatges que daten de l’època de la dictadura, i va indicar que amb esta mesura es pretén complir a la denominada Llei de Memòria Històrica que en el seu articulat predisposa la retirada dels símbols i monuments commemoratius de la Guerra Civil i la dictadura amb l’objectiu de «evitar tota exaltació de la sublevació militar».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí