L’Alcúdia de Crespins encara la recta final del nou PGOU després de 18 anys de redacció

0
2847
Imatge aèria del terme de l'Alcúdia de Crespins

El document, que regularà el creixement durant els pròxims 25 anys, ha estat aprovat amb els vots de Compromís i PSPV, i va tindre l’abstenció del PP

El Pla General de l’Alcúdia de Crespins encara la seua recta final després que el Ple Municipal aprovarà la setmana passada de forma provisional, amb l’abstenció del PP, el document que ordenarà el territori de la població els pròxims 25 anys.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jordi Caparrós, este Pla General «porta redactant-se des de l’any 2000, el que significa que en la redacció d’este Pla hem treballat tots els partits polítics. Per tant és un PGOU de tots els partits polítics i sobretot de tot el poble». Per esta raó, a l’edil de Compromís li va sorprendre l’abstenció del PP perquè «és el mateix PGOU que ells van treballar i redactar, i l’únic que hem fet nosaltres és contestar a les esmenes entregades el 2014 i aprovar la memòria ambiental».

Entre els punts més importants a destacar del document es troba l’ampliació de sol industrial en 190.000 m² fins als 400.000 m², el que suposarà, segons el regidor, la possibilitat que més empreses vinguen al nostre polígon, el que repercutirà de forma positiva en la creació de llocs de treball i l’economia local.

Així mateix, pel que fa a l’informe Mediambiental, aprovat, des de PATRICOVA s’ha limitat les zones d’expansió urbana, delimitant les que són zones inundables i d’alta protecció agrícola actualitzant la possible l’expansió del poble a l’actualitat. L’edil pensa que hi ha moltes zones encara per poder edificar i sobretot moltes cases buides que encara estan per habitar.

A més, al PGOU queden establerts el límits de zones verdes, sòl agrícola, industrial, dotacional, urbà i protegit. Pel que fa al sol urbà, i tenint en compte les al·legacions, queda reflectida la baixa densitat de construcció d’algunes zones del nucli urbà.

Finalment, i una vegada es compte amb el vistiplau de la Comissió d’Avaluació Ambiental, el Pla es remetrà a la conselleria competent en matèria d’Urbanisme per a la seua provació definitiva.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí