L’Alcúdia albergarà un refugi comarcal d’animals abandonats

0
1356

S’ubicarà a un solar de titularitat municipal, de 4.062,92 m², proper a l’Ecoparc, i el pressupost del refugi és de 557.000 euros

En el ple ordinari de novembre, la corporació alcudiana va aprovar, amb el vot a favor del PSPV i Compromís i l’abstenció del PP, l’acord municipal d’adhesió al servei conjunt de recollida i control d’animals abandonats per a la Ribera, així com la cessió de la parcel·la municipal necessària per a ubicar el nucli zoològic.

Es tracta d’un solar de titularitat municipal, de 4.062,92 m², proper a l’Ecoparc, amb tots els requisits bàsics necessaris per a les instal·lacions del servei. El cost del refugi, d’acord amb l’estudi tècnic preliminar, és de 557.000 € (IVA inclòs). El cost econòmic anual que suposaria per a cada ajuntament la posada en marxa del servei, oscil·larà entre 1,00 i 1,50 €/habitant, depenent de les ajudes i subvencions que es puguen aconseguir per a la posada en marxa i manteniment del servei i dels municipis adherits. El servei es preveu que comence a prestar-se en l’any 2023.

Dita aportació dels municipis adherits està previst que es realitze al llarg dels 10 primers anys de vigència del servei, en què la quota anual diferenciarà entre el concepte «amortització de les instal·lacions» i el concepte «cost de la prestació del servei». El conveni preveu, expressament, un tractament específic per tal de compensar l’aportació realitzada en terrenys per l’ajuntament, pel qual, durant els primers 10 anys de prestació del servei, no s’aplicarà el concepte «amortització de les instal·lacions».

El present acord va tindre una aprovació inicial de data 28/10/2021 durant el període d’exposició pública es van presentar al·legacions que, després d’estudiar l’Informe tècnic de l’arquitecte municipal i l’informe jurídic, el plenari decideix desestimar les al·legacions i aprovar definitivament la cessió, al Consorci de la Ribera, de la propietat del solar municipal, per a la seua destinació a la construcció d’instal·lacions de Nucli Zoològic, per a la prestació del «Servei conjunt de recollida i control d’animals abandonats».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí