L’alcaldessa socialista de Benigànim amenaça amb dimitir per la pinça Compromís-PP que l’ha deixada sense sou

0
767
Imatge del ple de Benigànim on Compromís i PP voten junts contra el sou de l'alcaldessa

L’alcaldessa Amparo Canals, Treballadora Social de l’Ajuntament de Benigànim, no pot combinar les dues ocupacions perque ho impedeix la Llei d’Incompatibilitats

Amparo Canals, l’alcaldessa de Benigànim pel PSPV, ha advertit que podria dimitir del seu càrrec un mes després de la seua reelecció perquè Compromís i PP, partits majoritaris a l’oposició, l’han deixada sense remuneració en el ple d’aquest dilluns. Així ho va manifestar en el ple celebrat este dilluns on es van tombar les propostes de constitució del govern en minoria del PSPV i que deixa en l’aire de moment quin serà l’executiu del mandat.

Esta situació ve donada per la condició de minoria en la que es troba el PSPV a la localitat en el govern en haver trencat negociacions amb Compromís, amb qui sí van arribar a un pacte de govern, però les relacions es van tallar a l’hora de repartir les delegacions. Amb esta situació l’alcaldessa Canals va constituir un govern únicament amb els 6 regidors del PSPV i sense incloure als 2 de Compromís, els quals ara, amb els 5 del PP, han tombat les assignacions econòmiques del govern.

La proposta de l’executiu d’Amparo Canals era que l’alcaldessa cobrara el mateix que la legislatura anterior, 2.585,81 euros bruts al mes per dedicació exclusiva. Canals recorda que des que va ser escollida alcaldessa en 2015, donat el seu treball Treballadora Social del mateix Ajuntament de Benigànim, es troba en condició de serveis especials i la llei d’incompatibilitat li impedeix fer una dedicació parcial. Per això ha manifestat que «si no em deixen ser alcaldessa seré treballadora social», i recrimina als regidors de PP i de Compromís que «estan hui molt contents perquè saben que, com no puc treballar en el meu lloc de feina i ser alcaldessa, si no reconsideren la seua votació, hauré de renunciar a l’alcaldia».

En la seua negativa el PP afirmava que l’origen estava en el comportament de Compromís, per entendre que la coalició els va faltar la «cordialitat» que els van brindar per realitzar un govern de coalició de les tres formacions. Des de Compromís s’afirma que estaven d’acord en el fons (que hi haja remuneració per als càrrecs), però no en les formes perquè no ha hagut negociació; així i tot el portaveu Pep Calero afirma que no estan trencat les relacions, sinó que es un «allargament», però demanen «diàleg».

Origen de les discrepancies

Segons ha manifestat la mateixa alcaldessa les diferències en el repartiment de delegacions, i així, mentre s’acceptava que el regidor Joan Sanchis gestionara Govern Obert, Participació, Transparència i Modernització (i que després canvien modernització per Noves Tecnologies), no ho ha sigut igual per al portaveu Pep Calero. Per a aquest regidor de Compromís es demanava Educació, Cultura, Patrimoni i Multilingüisme, però des del PSPV es volia gestionar l’apartat de Cultura. Així asseguren que es van oferir altres departaments com Esports, Urbanisme, Joventut, Benestar Social o Festes, però que es reclamava Cultura perquè «els dóna molta visibilitat de cara als seus votants», i que davant una proposta de compartir la gestió Compromís es va negar en entendre que el regidor estaria «subordinat».

D’una altra banda també afirma l’alcaldessa que compromís reclamava la segona tinença d’alcaldia, a la qual cosa es van negar en no trobar-ho proporcional respecte a les forces (recordem 6 PSPV i 2 Compromís), assegurant que els oferien la tercera encara que consideren que havien de tindre «la quarta».

Amparo Canals acabava el seu escrit amb una mena d’acomiadament alhora que apuntava a un altre capítol per resoldre el bloqueig institucional afirmant que «vos emplace en breu a un nou plenari, on rematarem tots aquestos assumptes».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí