L’alcalde de Sagunt veu «inadmissible» el projecte d’estabilitzar la costa sud de Castelló per perjudicar a la ciutat

0
1503
Platja de Sagunt.

Quico Fernàndez alerta de que esta actuació no va acompanyada de mesures que protegisquen el litroal de Sagunt, sinó que el perjudiquen

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha mostrat la seua preocupació en referència a la publicació del BOE sobre el projecte constructiu que pretén estabilitzar el front litoral d’Almenara i la costa sud de Castelló. L’objectiu d’esta actuació és consolidar el litoral sud de la província de Castelló per frenar la regressió, la qual cosa repercutiria directament en el municipi de Sagunt.

Segons l’alcalde, “este projecte del Ministeri de Medi Ambient, que jo, la veritat, més que un Ministeri amb tot el valor institucional que té la paraula, pense que és pràcticament una trinxera del Partit Popular, suposa per a Sagunt una autèntica amenaça i, de moment, tots els suggeriments que s’han fet des de l’Ajuntament de Sagunt en diferents èpoques no han tingut cap tipus de resposta”.

En esta línia, Fernández assegura que “nosaltres, evidentment, no posem en dubte l’objectiu com a tal d’este projecte que vol estabilitzar la platja d’Almenara i la costa sud del litoral de Castelló, però no entenem que no vaja acompanyat de mesures que realment protegisquen la costa del nostre municipi, perquè sense açò per a nosaltres és inadmissible”.

També ha explicat que, en l’última reunió amb el Ministeri, este ja va plantejar com a única alternativa el trasllat d’arena “és a dir, que el que van a fer són obres que van a menjar-se la costa del litoral de Sagunt, i l’única cosa que presenten com alternativa és transportar arena de la platja del Port de Sagunt o de la platja de Canet. Açò és absolutament inadmissible, és un insult per a la nostra ciutat que se suma a altres actuacions per part del Ministeri de Medi Ambient contra Sagunt”.

A més, l’alcalde continua dient: “ara finalment esta qüestió que, torne a dir, és, més que inadmissible, és de tenir molt poca vergonya; pretendre millorar una platja per a perjudicar una altra, sense tindre una altra alternativa, la veritat és que és molt difícil d’assumir per part d’un municipi com el nostre. Per tant, no solament anem a respondre per la via administrativa, amb al·legacions quan ho publiquen, per demostrar que estes obres no poden realitzar-se sense prèviament executar mesures preventives en la costa que es va a afectar, i, per descomptat, per la via política que també es van a tindre en compte”.

“Est és un Ministeri absolutament polititzat, que respon a interessos polítics del Partit Popular en contra de la nostra ciutat. És molt greu i, de fet, ja fa mesos que hem demanat una nova entrevista, que encara estem esperant que ens escolten per a veure quines són les alternatives que tenen a eixos trasllats d’arena”, ha manifestat Fernández.

Per concloure, l’alcalde ha ressaltat que “intentar resoldre amb aportacions d’arena el problema que van a generar no dóna cap seguretat, al contrari, em genera molta preocupació perquè tota la costa nord, tot el que és la costa pegada a Almenara, Corinto i Almardà, que ja té una regressió important, es va a veure greument afectada amb estes obres d’espigons que té previst fer el Ministeri si no es prenen les mesures oportunes de prevenció de la costa de Sagunt”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí