L’alcalde de Sagunt defensa l’ampliació de la V-21 a tres carrils per sentit, però reduint l’afectació a l’horta

0
1553
Parc Sagunt
Quico Fenrández, alcalde de Sagunt

Quico Fernández s’entrevista amb l’alcalde de València per abordar la polèmica sobre l’ampliació de la principal carretera que uneix les dues ciutats

L’alcalde de Sagunt es postula a favor de la protecció de l’Horta en les obres de l’autovia V-21. Quico Fernández ha mantingut converses amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per a compartir opinions respecte a este important projecte d’infraestructures.

Fernández destaca la importància d’este projecte, que suposa “l’ampliació de la via de comunicació entre Sagunt i València. Esta via és fonamental per a Sagunt perquè és nostra principal connexió viària amb la capital i tots coneixem els problemes que té en l’actualitat, a partir de quan passa de sis carrils a quatre. La via ja es va ampliar i en bona part té tres carrils per cada sentit, però arriba un moment onnomés té dos carrils”.

L’alcalde entén que “és important que esta via s’amplie a tres carrils i que la continuïtat dels tres carrils en cada banda es complete fins a l’entrada de València, on una vegada s’arriba hi ha una sèrie de vials de distribució. És per açò, que vull manifestar el meu acord amb l’alcalde de València, que està reclamant que esta ampliació es faça sent el més respectuós possible amb la conservació de l’Horta, que és un bé d’interès no sols agrari, també paisatgístic i cultural, és la millor horta del món podríem dir i cal preservar-la. Però açò no significa que no hi haja infraestructures d’interès general que passen per l’Horta, cal fer el possible perquè, o bé vagen soterrades, com el cas de l’AVE o l’accés nord al port, o, si no és possible, com el cas de la V-21, com a mínim que no s’amplien excessivament, sense danyar de manera innecessària l’Horta”.

“Com a alcalde de Sagunt, vull traslladar la meua coincidència de posició amb l’alcalde de València”, assegura Fernández, “en el sentit que convindria continuar amb el projecte d’ampliació de la V-21 amb tres carrils per banda, però reduint l’afectació a l’Horta perquè es preserve al màxim. Existixen alternatives tècniques que permeten la funcionalitat d’estos serveis de comunicació imprescindibles amb un respecte com passa en altres zones, com els projectes de connexions portuàries de Bilbao o de Barcelona amb dotacions milionàries, i crec que els valencians ens mereixem el mateix tracte”.

Fernández destaca finalment que “creiem que és possible i anem a fer un front comú entre l’Ajuntament de València i el de Sagunt perquè són vies que ens afecten, la V-21 presenta col·lapses importantíssims i no volem que estos continuen ni molt menys que s’agreugen. Una manera de resoldre este tema és l’ampliació, però també cal tindre en compte l’accés nord al port, que ha de soterrar-se i no afectar en absolut als poblats marítims, però tampoc ha de carregar a la V-21, per tant, el soterrament ha d’iniciar-se en un punt que no supose una major densitat de trànsit, sobretot de camions per una via que és bàsica per a la nostra ciutat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí