L’alcalde i el vice-alcalde de l’Alcúdia de Crespins plantegen al conseller un pla d’activació econòmica

0
891
Imatge de la reunió a la conselleria
Imatge de la reunió a la conselleria

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero (PSPV) i el vice-alcalde de la localitat, Pepe Garrigós (Compromís) s’han reunit amb el conseller d’Economia, Rafa Climent (Compromís) a qui han plantejat un full de ruta d’actuacions per a la implantació de sectors prioritaris per activar l’economia local.

El pla té com a objectiu fonamental combatre la taxa d’atur local per mitjà de la generació d’ocupació de qualitat de valor afegit viculada a l’entorn natural i cultural. Entre les possibilitats assenyalades estan les energies renovables; el tractament, reutilització i reciclatge de residus; l’agricultura ecològica; la millora i expansió del sector agroalimentari; comerç i serveis locals; i logística.

Per tal de posar en funciomant este full de ruta es proposen actuacions com modificar el PGOU per augmentar el terreny disponíble al polígon industrial ‘el Canari’ i així retindre a la localitat als emprenedors. Dins d’esta mesura es contemplaria que les administracions adquiriren part de les parcel·les perquè es puga cedir a empreses públiques i privades per tal que s’instal·len a la localitat.

A més es planteja impulsar un pla de dinamització de l’activitat industrial i logística per a les actuals empreses i per a l’atracció de noves amb inversions al polígon, i actuacions que permeten la col·laboració empresarial i així generar sinèrgies que milloren l’activitat.

Es proposa el foment d’adopció d’energies renovables al polígon, amb les quals es pretén reduir costos de producció i també de gestió ambiental i fins i tot aconseguir ingressos a través del ‘mercat dels drets d’emissió’. Pel que fa als residus generats per les pròpies activitats es proposa que les pròpies empreses busquen vies de reaprofitament del residu generat, reduint així costos de gestió, energètics, d’adquisició de matèria prima i augmentant la sostenibilitat de l’activitat.

Treball i finançament

Una altra via contemplada és el reciclatge dels treballadors cap als sectors prioritaris i cap a l’aparició de nous emprenedors. Per tal d’aconseguir estos objectius es planteja crear un viver d’empreses que funcione com espai formatiu tant per a reciclatge de treballadors com per nous emprenedors, i ser seu inicial d’emprenedors que vulguen iniciar la seua activitat a l’Alcúdia de Crespins. Aquest viver té ja de forma provisional adjudicada una seu a la Plaça de la Generalitat n.15, planta 1a i podria obrir les portes en uns pocs mesos en estar l’edifici en bon estat d’ús. A mig termini el viver es reconvertiria també en un espai col·laboratiu per a professionals del poble.

Finalment s’apunta la intenció d’impulsar línies de ‘microcrèdits’ i xarxes de ‘bussiness angels’ de les que disposen la Generalitat Valenciana i altres entitats. Afirmen des de l’ajuntament que un dels problemes dels emprenedors a l’Alcúdia de Crespins és la dificultat de l’accés al capital-risc necessari per al desenvolupament de les seues activitats. L’assessorament per aconseguir estes ajudes es gestionaria a través del viver d’empreses de cara a aconseguir convenis necessaris amb les administracions i entitats privades (banca ètica, fundacions, etc…).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí