L’Alcalde d’Ontinyent vincula convocar oficialment el Pacte per la Sanitat a que Conselleria de Sanitat fixe la data

0
1127
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix

Natàlia Enguix afirma que “el Govern d’Ontinyent no va a participar de reunions o convocatòries contràries a l’esperit de consens amb què va nàixer el Pacte per la Sanitat”

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, convocarà oficialment el Pacte per la Sanitat en el moment que la consellera de Sanitat, Anna Barceló, o la persona amb qui delegue fixe la data. Així ho assenyalava en la carta que Jorge Rodríguez va remetre la setmana passada convidant la consellera a una reunió per tal de conèixer la futura cartera de serveis de l’hospital i el procés de posada en funcionament de la nova infrastructura sanitària. No obstant, des del Govern d’Ontinyent insisteixen que, sense llevar-li importància a la convocatòria del Pacte, “entenem que per a la conselleria la urgència ara és atendre la pandèmia. Sobretot perquè l’hospital s’està construint amb normalitat i sense incidències conegudes, de manera que el dia que ens diguen ens vindrà bé convocar el Pacte”, ha destacat la primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix.

Enguix ha insistit que l’ajuntament estarà al que diga la consellera, i ha assenyalat que el Pacte de la Sanitat ha d’estar dins de l’àmbit institucional i no pot convertir-se en un instrument de confrontació partidista: “el Govern d’Ontinyent no va a participar de reunions o convocatòries contràries a l’esperit de consens amb què va nàixer el Pacte per la Sanitat perquè l’hospital és de tots i totes”.

D’aquesta forma feia referència a la convocatòria anunciada per PSPV, Compromís i EUPV, els quals manifestaven ser els impulsors del pacte mentre deixaven fora a la formació del propi Rodríguez, La Vall ens Uneix.

La idea de l’alcalde és convocar el Pacte coincidint amb una sessió extraordinària del Consell Veïnal al qual es convidarà a partits i associacions sociosanitàries. “El Consell Veïnal és l’òrgan institucional de participació ciutadana on regularment s’estan abordant qüestions relatives al nou hospital d’Ontinyent”, ha explicat la primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix, qui ha avançat “este tipus de reunions volem que s’afronten amb una voluntat constructiva i de consens. Per la nostra part no anem a posar en qüestió la tasca de la Conselleria de Sanitat, sinó tot el contrari, perquè tot està fent-se conforme s’havia acordat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Toni Gaspar ja és el nou president de la Diputació de València

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here