L’alcalde d’Ontinyent es reuneix dimarts amb la gerent de l’àrea de salut per evitar el tancament de medicina interna a l’hospital

0
826
Margarita Llaudes i Jorge Rodríguez

L’alcalde considera “il·lògic” que la Conselleria de Sanitat invertisca 40 milions en l’únic hospital en construcció a la Comunitat Valenciana “i no planifique per evitar esta situació”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es reunirà aquest dimarts amb la direcció del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per tractar d’eviar el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent aquest estiu anunciat per la Conselleria de Sanitat.

El primer edil, que havia enviat una carta demanant reunions d’urgència al Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i a la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, mantindrà esta reunió de forma telemàtica, en trobar-se des d’aquest dilluns i fins dimecres a Frankfurt acompanyant les empreses locals que participen a la fira Heimtextil. L’Alcalde també ha anunciat la convocatòria esta setmana del Consell Veïnal i el Consell d’Inclusió Social per a tractar la situació, reunió a la qual s’ha convidat de forma extraordinària als portaveus dels grups municipals representats en l’Ajuntament.

Jorge Rodríguez qualificava de “totalment il·lògic” que la Conselleria de Sanitat “siga capaç d’invertir 40 milions en l’únic hospital en construcció a la Comunitat Valenciana i al mateix temps retalle serveis, com va fer amb la diàlisi o ara amb la planta de medicina interna, tot per no haver planificat adequadament per evitar esta situació”.

L’alcalde advertia a més que “no es a soles un problema per a Ontinyent sinó per a Xàtiva i tots els municipis del departament de Salut, ja que els i les pacients que venien rebent esta hospitalització a prop de casa van a haver de ser traslladades a l’Hospital Lluis Alcanyís, que veurà notablement incrementada l’afluència de casos per a atendre”.

En paraules de Jorge Rodríguez, “aquesta és una decisió absurda i un atac a la sanitat pública, que després del que vam viure totes i tots amb la pandèmia deuriem saber que és una àrea en la que no es deu ni es pot retallar mai”. Front açò, afegia, “hem de treballar units totes i tots, anar de la mà i reivindicar l’atenció que ens pertoca, perquè és molt important tenir infrastructures sanitàries dignes, però encara més important que haja professionals per a prestar servei en elles”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí