L’alcalde d’Ontinyent destaca «l’èxit col·lectiu» de la celebració de l’Any Gomis


0
1150
Jorge Rodríguez durant el tancament de l'Any Gomis
Jorge Rodríguez durant el tancament de l’Any Gomis

La celebració durant 2016 de L’Any Gomis a Ontinyent “ha estat un èxit col·lectiu, un projecte coral que hem aconseguit que no fóra sols de l’Ajuntament ni d’aquells que van posar la llavor perquè aquest arbre cresquera, sinó de tota la ciutat, que s’ha sumat a la celebració del nostre gran músic”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l’acte de cloenda de les activitats organitzades per commemorar el 225 aniversari del naixement de Josep Melcior Gomis.

L’acte tenia lloc el passat divendres a la Sala Gomis, que coincidint amb la commemoració ha vist substituït el text de Sala Multiusos a la seua entrada pel nom actual, a més de comptar amb un bust dedicat al músic elaborat per l’Escola per Adults de Sant Carles. Un dels fets que restaran del que ha estat la commemoració, junt a altres com la reedició d’un CD dedicat al músic, la publicació de diversos articles a la revista ‘Almaig’ de l’associació cultural La Nostra Terra (que es presentava el mateix dia), “i en definitiva l’esforç de tot un poble per tractar que els nostres il·lustres oblidats siguen cada volta més il·lustres i menys oblidats”, destacava el primer edil.

La regidora Sayo Gandia, que ha coordinat les activitats de “l’Any Gomis”, tenia paraules d’agraïment “per a les més de 50 entitats, associacions i particulars que han participat, amb especial menció “a la Diputació de València; la Fundación Aguas de Valencia; la Fundació Universitària Campus Ontinyent; a Ignasi Gironés, Manolo Requena i l’Associació La Nostra Terra; a Pilar Ferrero i t el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, i també a Jesús Bordera o Santiago Sanchis. Tots ells i elles han tingut un paper especialment actiu en l’organització d’activitats però en definitiva han estat desenes les persones i entitats que s’han implicat en aquest projecte de ciutat”, concloïa.

L’acte incloïa l’actuació del musicòleg Llorenç Barber, la projecció d’un vídeo on es repasarà les activitats realitzades al llarg de l’any; i la representació de la producció teatral “Gomis, un heroi romàntic” amb els actors Ramón Ródenas i Nel·lo Gòmez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here