L’Alcalde d’Énguera visita la primera planta d’aprofitament de la biomassa forestal d’Espanya

1
955
Santiago Arévalo
Santiago Arévalo, alcalde d'Énguera

L’alcalde d’Énguera i President de l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR), Santiago Arévalo, ha visitat hui la primera planta d’aprofitament de la biomassa forestal d’Espanya, a Corduente (Gualajara), promoguda per Iberdrola Renovables. Arévalo ja va anunciar el passat mes de setembre la intenció d’ubicar al municipi que governa este tipus d’instal·lació que aprofita la fusta sobrant dels boscos per crear energia neta. L’ubicació d’este tipus de planta podria crear entre 15 i 100 llocs de treball a la comarca de la Canal de Navarrés.

Durant la visita Santiago Arévalo ha estat acompanyat pel Delegat d’Iberdrola Renovables, Venancio Rubio, qui ha anat explicant el procés des de la recollida de la biomassa a peu de muntanya fins l’obtenció final de l’energia elèctrica. Segons ha explicat Arévalo «existeixen zones a la Comunitat Valenciana on la instal·lació d’este tipus de plantes és possible, la qual cosa suposaria una dinamització de la deteriorada socio-economia dels municipis de l’interior valencians, contribuint d’una manera definitiva a l’augment de la qualitat de vida de la població.

«A més a més de generar al voltant de 50 llocs de treball de manera directa o indirecta -apunta Santiago Arévalo-, l’aprofitament energètic de la biomassa de muntanya podrà integrar-se en la política de desenvolupament rural i prevenció d’incendis forestals». Segons l’alcalde d’Énguera «a banda dels beneficis derivats de l’ocupació i millora de les muntanyes valencianes, es redueix d’una manera dràstica la dependència dels combustibles fòssils».

Gràcies a esta planta de Corduente, segons s’afirma des d’Iberdrola Renovables, s’abasteix una població de 14.000 habitants, «però en la Comunitat hi hauria zones en les que el tamany de la planta podria ser major» apunta Arévalo.

AMUFOR i Iberdrola Renovables han iniciat un protocol de col·laboració, junt amb la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea, per estudiar la viabilitat d’este tipus d’instal·lacions al País Valencià a través de la sol·licitud de projectes europeus LIFE+.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí