L’alcalde de Xàtiva signa la recepció de les ermites del Puig i de Sant Antoni amb el suport de tots els partits

0
1220
Imatge de la firma de la cessió de les ermites a l'Ajuntament de Xàtiva

L’acord no comporta cap obligació econòmica per a l’Ajuntament, sino que és fruit del requeriment per tal que es dugueren a terme tasques de manteniment de les restes de l’ermita de Sant Antoni

Aquest dilluns s’ha formalitzat la donació a l’Ajuntament de Xàtiva de les ermites del Puig i de Sant Antoni per part de l’Església. Prèvia acceptació unànime de tots els grups polítics representats en la Junta de Govern Local, s’ha procedit a la signatura de l’escriptura pública que plasma la cessió de la propietat d’aquestos edificis patrimonials a favor de la ciutat.

A l’acte, a més dels firmants -l’alcalde Roger Cerdà i el rector de Sant Pere, José Estellés, han assistit el regidor de Cultura, Jordi Estellés i representants de la plataforma Salvem El Puig, entitat cívica promotora de la recuperació de l’ermita, integrada per les associacions Amics de la Costera (Xàtiva), Nou d’Octubre (Genovés), la Sénia (Llocnou d’en Fenollet), Gent de la Torre d’en Lloris i Centre Excursionista de Xàtiva.

Aquest acord no comporta cap obligació econòmica per a l’Ajuntament. La cessió de les ermites ve com a conseqüència del requeriment de l’Ajuntament per tal que es dugueren a terme tasques de manteniment de les restes de l’ermita de Sant Antoni, requeriment que es remunta a febrer de 2017.

Al no poder la parròquia assumir les despeses de manteniment de l’ermita, l’Ajuntament de Xàtiva va iniciar negociacions, tant amb l’Arquebisbat de València, com amb el rector, per tal d’arribar a un acord consistent en acceptar la donació de la propietat de l’ermita de Sant Antoni a canvi d’obtenir també la propietat de l’ermita del Puig.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí