L’alcalde de Xàtiva signa la compra del Reial Monestir de Santa Clara, futur palau de justícia de la ciutat

0
1688
L'alcalde, amb l'equip de Govern, després de signar la compra del convent

L’acte s’ha fet a l’interior de les dependències del monestir en un acte obert al públic

Després d’alguns retards per qüestions burocràtics aquest divendres ha tingut lloc l’acte oficial pel qual l’Ajuntament de Xàtiva ha formalitzat la compra del Reial Monestir de Santa Clara, un edifici gòtic del segle XV situat al bell mig del centre històric i que allotjarà el futur palau de justícia de la ciutat.

«Acaba la història d’abandonament d’un monument estimat com pocs en el tresor del patrimoni històric de Xàtiva, per retornar la propietat d’aquest Bé d’Interés Cultural a la ciutadania, iniciant així el camí de la recuperació», s’afirmava des de l’Ajuntament de Xàtiva durant l’acte que s’ha realitzat obert al públic.

En la cerimònia han estat presents l’Alcalde, Roger Cerdà, el secretari de l’Ajuntament de Xàtiva, Rafael Pérez Alborch i el notari Luis Miguel Delgado Tezanos. Així Cerdà ha rebut en mà les claus del monestir la compra del qual costarà 2 milions d’euros.

Roger Cerdà ha manifestat que «a partir d’ara ja tenim una part importantíssima del patrimoni la tenim en propietat de la nostra ciutat». L’alcalde afirma que era «fonamental» lligar l’operació de compra amb la planificació de la ciutat de la justícia a part del mateix immoble. Així Cerdà s’ha manifestat «satisfet i content» recordant que es programaran visites perquè els veïns puguen veure les dependències.

Des de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha anunciat així que tècnics dels departaments de Turisme i Cultura treballen en l’organització d’un programa de visites guiades al monument per tal de donar a conèixer a la ciutadania aquest Bé d’Interés Cultural. Està previst que les visites guiades comencen a realitzar-se a mitjans del pròxim mes de gener. Les visites es preveu que s’organitzen en grup i amb l’acompanyament d’un guia, prèvia inscripció en els llocs i termes que s’habilitaran a l’efecte i sobre els quals s’informarà tan bon punt estiguen disponibles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí