L’alcalde de Sueca demana al subdelegat del Govern que s’accelere la regeneració de l’arena de totes les platges

0
1522
Imatge de la visita del subdelegat del Govern a la platja de Sueca

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que esta visita ha servit també per a controlar els tempos a fi de molestar el menys possible a la ciutadania

El subdelegat del Govern, José Roberto González, ha visitat este el passeig marítim per a comprovar l’estat de les obres de restauració, iniciades a principis de juny per Demarcació de Costes. Acompanyat dels alcaldes de Sueca, Dimas Vázquez; el Perelló, Juan Botella; i Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime; així com per regidors de la Corporació i l’arquitecte municipal, han acudit concretament a un tram del passeig del Perelló, dins del nucli urbà de la població; a la platja de les Palmeres i al Mareny de Barraquetes.

Allí, els alcaldes li han traslladat les demandes de la ciutadania i li han sol·licitat la major celeritat en els terminis a l’hora de concloure les obres, especialment en aquelles zones d’accés a l’arena, per a evitar en la mesura del possible les molèsties als usuaris i usuàries.

“El motiu de la meua visita és el compromís que vaig adquirir, en el seu moment, de visitar les zones més afectades pel temporal Gloria, i de tornar, una vegada iniciades les actuacions. Es tracta d’una responsabilitat adquirida pel govern d’Espanya, de retornar a la situació de normalitat esta zona, dins de les circumstàncies del coronavirus que ens han fet retardar l’inici de les obres. Per això, lamentablement, ens trobarem a l’estiu amb elles, les quals no es poden retardar més per a no trobar-nos, de cara als temporals de tardor i hivern, sense les proteccions adequades. Esta visita, per tant, té com a objectius comprovar que efectivament les obres estan en marxa i animar als alcaldes al fet que em plantegen aquelles qüestions que tenen prioritat; així com animar a Costes i als contractistes a actuar el més diligentment possible per a generar el menor nombre de danys”, ha explicat el subdelegat del Govern, José Roberto González.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que esta visita ha servit també per a controlar els tempos a fi de molestar el menys possible a la ciutadania. “Desgraciadament, els terminis s’han vist retardats per les circumstàncies, però les obres han de realitzar-se ja per a no trobar-nos a l’hivern desprotegits. Li hem demanat al subdelegat que s’agiliten al màxim els treballs, especialment en aquells accessos a l’arena que s’han vist afectats, per a evitar en la mesura del possible les molèsties”.

Així mateix, Vázquez ha aprofitat la visita per a demanar al subdelegat que s’acceleren els tràmits en el projecte que ja se’ls va comunicar als alcaldes, a través dels tècnics de Demarcació de Costes, l’objectiu del qual és la regeneració de l’arena de les platges. “Hem aconseguit el compromís que s’agiliten els tràmits des del Ministeri. I, per tant, des de l’Ajuntament, facilitarem tota la documentació que ens han requerit perquè eixa celeritat siga efectiva en el menor temps possible. Es tracta d’un projecte consistent en una aportació de més d’un milió de metres cúbics d’arena a les nostres platges, per a tornar a l’aspecte que presentaven en els anys 70, segons ens van comunicar els tècnics de Costes”.

L’alcalde ha anunciat que, des de l’Ajuntament, es treballarà perquè, a més de concloure les obres del passeig, que ja estan en marxa, la zona de costa tinga el millor estat possible. “Junt a la finalització de les obres del passeig, el nostre objectiu, com a gestors polítics de l’Ajuntament de Sueca, és buscar totes les alternatives possibles per a regenerar les nostres platges. Lluitarem perquè el projecte s’agilite al màxim i puguem tornar a disposar d’eixa arena que, tant el Ministeri com Costes, ens han garantit com a mesura per a regenerar el nostre litoral al més prompte possible”.

Per la seua banda, el subdelegat del Govern ha assenyalat sobre este tema que “tots tenim clar i, a més, esta és una zona on esta qüestió es constata amb molta claredat, que les obres en el passeig són pal·liatives de la situació generada per Gloria. El que cal escometre és un pla general de la costa, en el qual ja s’està treballant. D’acord amb els tres alcaldes, ens sol·licitaran documentalment eixa acceleració del projecte i, per part nostra, traslladarem i farem força a Madrid perquè s’agiliten estes obres que resolguen el problema i ens retornen les platges a la situació que presentaven fa 30 o 40 anys, a fi de poder tindre una certa tranquil·litat de cara a l’horitzó més pròxim”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí