L’alcalde de Sueca demana a Costes una solució definitiva al problema de la pèrdua d’arena a les platges

0
3862
Sueca reclama l'aportació de sorra a les seues platges.

Dimas Vázquez recorda que «este estiu serà el primer en el qual la ciutadania podrà remuntar i intentar aconseguir les xifres de beneficis anteriors a la pandèmia»

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha enviat un comunicat al Cap de la Demarcació de Costas a València, Antonio Cejalvo, per a exposar-li, una vegada més, la delicada situació en què es troben les platges del nostre litoral i el greu prejudici econòmic que suposaria per a Sueca i les seues entitats locals menors, el Perelló i Mareny de Barraquetes, si no es remeia de manera immediata; “sobre tot tenint en compte les precàries circumstàncies que viu el nostre comerç local, i el comerç en general, després de la pandèmia patida que ha ferit de gravetat a autònoms, restauració, hostaleria i, en general, a tots els que depenen del turisme. No podem exigir a la nostra ciutadania que tinga més paciència i espere solucions, quan ja n’ha tinguda molta i la seua subsistència penja d’un fil”, ha assenyalat Dimas Vázquez.

L’alcalde agraeix les aportacions d’arena que s’han realitzat amb anterioritat, però assenyala que, com calia esperar en tractar-se de solucions provisionals, “ens veiem en la tessitura de sol·licitar urgentment noves aportacions perquè la ciutadania puga gaudir de les nostres platges amb normalitat. Este estiu serà el primer en el qual podran remuntar i intentar aconseguir les xifres de beneficis anteriors a la pandèmia. I, encara que hauran de suplir totes les pèrdues prèvies, afronten amb il·lusió esta recuperació. Per a això, hem d’oferir-los un marc en el qual puguen desenvolupar el seu treball amb èxit, i no unes platges degradades i sense les més mínimes condicions per a l’època de bonança climatològica”, en paraules de Vázquez.

Per a l’alcalde, les aportacions periòdiques d’arena eviten que les platges queden inaccessibles, ja que l’erosió causada per les infraestructures del Port de València i els temporals, cada vegada més freqüents i virulents, fan que esta solució resulte efímera i siga necessària més quantitat d’arena per a recuperar les zones de platja devastades per l’erosió de la força de l’aigua. “Arribats a este punt, i amb la necessitat de posar en marxa unes mesures correctores definitives que impedisquen que l’aportació d’arena es perda en el primer temporal, o es vaja erosionant a causa de les infraestructures del Port de València i tornem de nou al principi, sol·licitem un projecte que done estabilitat a les nostres platges perquè puguen ser gaudides amb garanties cada temporada”, ha afirmat Dimas Vázquez.

Finalment, la primera autoritat municipal confia en una resposta al més prompte possible per part de Demarcació de Costes, “a fi d’aconseguir un projecte definitiu per a les nostres platges, i que s’adopte una solució d’urgència per a una adequació immediata que permeta que este estiu puga ser aprofitat per la població en general, i les empreses turístiques i comerç local en particular, com a casella d’eixida per a una recuperació efectiva i esperada amb gran il·lusió”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí