L’alcalde de Sagunt veu «inaceptable» que l’APV no haja d’actuat d’urgència al pantalà i ara haja caigut un nou tram

0
1200
Imatge del tram del pantalà que ha caigut

L’Ajuntament ha anunciat que s’ha reunit d’urgència amb l’Autoritat Portuària, i que també té mobilitzat tot el dispositiu per a lluitar contra els efectes del temporal

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s’ha reunit este dilluns de matí amb caràcter d’urgència amb l’Autoritat Portuària de València (APV) després de conéixer l’esfondrament d’un altre tram del pantalà en la qual «se’ns ha tornat a assegurar que l’actuació és imminent, però volem veure accions i la realitat d’eixes obres de consolidació».

«Des de l’Ajuntament de Sagunt considerem inacceptable que l’APV no haja iniciat fins i tot eixos treballs de consolidació. Quan fa mes i mig va caure el primer tram, vam obtindre el compromís d’obres urgents i eixes obres no han arribat», ha assegurat el primer edil.

Moreno ha confirmat el desig de «veure el projecte de rehabilitació integral abans d’estiu, però necessitem eixes obres urgents de consolidació que asseguren que no hi haurà més solsides ni col·lapses en el Pantalà, que forma part del nostre patrimoni industrial. És na cosa que hem de cuidar entre tots i encara que siga responsabilitat de l’APV és imprescindible que tots assumim la responsabilitat de pressionar a l’APV per a aconseguir que duga a terme les obres de consolidació i que la rehabilitació integral siga una realitat també a mitjà termini».

D’altra banda, l’Ajuntament de Sagunt manté alerta el dispositiu per a lluitar contra els efectes del temporal. Tant la Policia Local, com la Guàrdia Rural, Protecció Civil, la SAG i el departament de Manteniment estan fent tasques de retirada d’arbres i objectes que cauen per efecte del vent, fins i tot en alguns casos precisant de l’ajuda del cos de Bombers.

A les 13 hores estaven tallades l’avinguda Itàlia aAlmardà i l’accés que va des de l’avinguda Mediterrani en direcció al Pantalà (bar La Lonja), per problemes ocasionats per l’onatge. També s’ha tallat l’avinguda Corts Valencianes des de l’Epicentre fins a Todojuguete en sentit cap a Sagunt, a causa del fort vent i al perill per la possible caiguda d’arbres. Per contra, el temporal de pluja no ha sigut tan intens, per la qual cosa els accessos que travessen el riu Palància continuen oberts al trànsit fins al moment.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, assegura que el dispositiu «està preparat i actuant des del primer moment tallant vies al trànsit per seguretat, entre altres tasques». A més, Antonino recomana a la ciutadania «que tinga precaució i prenga les mesures de seguretat necessàries».

Darío Moreno ha manifestat que les pluges han sigut moderades i els desperfectes els ha causats el vent i el temporal marítim, «encara que, de moment no hi ha danys personals».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí