L’alcalde de Sagunt, 5 regidors i 20 treballadors municipals seguixen en quarantena

0
2411
Ajuntament de Sagunt.

Una vegada aclarida la situació esdevinguda dissabte passat quan l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va donar positiu en la prova realitzada de la COVID-19, el regidor delegat del Servici de Prevenció de Riscos Laborals, Javier Timón ha volgut aclarir algunes dades publicades, així com el protocol a seguir i la situació actual.

Una vegada conegut el resultat positiu, Javier Timón es va traslladar al servici d’urgències de l’Hospital de Sagunt per rebre instruccions sobre el protocol a seguir per part dels diferents contactes. En eixe moment, la metgessa del servici d’urgències va informar que tots els contactes (estrets o no) havien de fer quarantena preventiva i telefonar el dilluns als corresponents metges de capçalera per explicar cada cas particular i aplicar el protocol que li corresponguera a cada persona.

El diumenge al matí, la tècnica del Servici de Prevenció de Riscos Laborals va realitzar les gestions amb Salut Pública per aclarir el protocol a seguir. «En estes gestions se li va transmetre que la millor opció era que tots els afectats telefonaren, el mateix diumenge, a Salut Pública a través del número d’atenció per a la COVID-19 per agilitar el procés i evitar el col·lapse dels Centres de Salut donat el nombre de casos», ha assenyalat el regidor del Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

Una vegada realitzades totes les telefonades a Salut Pública, es va decretar que tots aquells que no havien estat reunits amb l’Alcalde per un espai de temps superior a 15 minuts a menys de metre i mig de distància i sense mascareta, no eren catalogats com a contactes estrets i, per tant, havien d’abandonar la quarantena preventiva, realitzar vida normal i fer una vigilància passiva dels símptomes, ja que en el cas que apareguera febra, dolor muscular, pressió al pit o insuficiència respiratòria caldria tornar a telefonar a Salut Pública per comunicar-ho i variar el protocol.

Per la seua banda, les persones que sí que complien amb este requisit, van ser declarades contactes estrets, posades en quarantena i en aïllament i a l’espera que els seus corresponents metges de capçalera els telefonaren per citar-los a fer-se les proves.

Timón ha manifestat que esta quarantena «haurà de ser realitzada durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que són casos negatius». Cal assenyalar que en esta situació es troben, a més de l’alcalde, cinc regidors, el secretari, l’interventor, el Gabinet d’Alcaldia al complet i altres 14 persones treballadores municipals.

D’altra banda, durant el dia d’ahir, Salut Pública va contactar amb el regidor del Servici de Prevenció de Riscos Laborals i el van decretar portaveu municipal en este assumpte i li van comunicar que, donat el nombre de casos, s’anava a habilitar un servici a l’Hospital de Sagunt perquè es pogueren realitzar totes les proves dels contactes estrets. «Atés que a algunes de les persones ja se’ls va realitzar la prova, ahir dilluns, en els seus respectius Centres de Salut, hui només assistiran a l’Hospital el grup de persones restants» ha expressat el regidor.

Finalment, Timón ha destacat que des de l’inici d’este assumpte, s’han mantingut periòdicament informats a tots els portaveus dels grups de l’Oposició i a l’Equip de Govern de totes les novetats que han anat esdevenint i se’ls ha traslladat les corresponents instruccions a seguir, «a més este matí hem convocat d’urgència el Comité de Seguretat i Salut Laboral per traslladar tota la informació disponible i donar compte de totes les actuacions realitzades pel Servici de Prevenció de Riscos Laborals, a més de respondre a tots els dubtes i preguntes que s’han formulat per part dels membres».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí