L’alcalde de la Font de la Figuera demana una reunió amb el ministre de Transport per abordar la cessió del tram de la N-344


0
1663
El ministre José Luis Ábalos (esquerra) i l'alcalde Vicent Muñoz (dreta), en una visita a la Font de la Figuera.

L’alcalde de la Font de la Figuera demana reunió amb el ministre de Transport per tractar el projecte de cessió del tram urbà de la carretera N-344

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha sol·licitat una reunió amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, per tractar el projecte de cessió del tram urbà de la carretera N344. A la reunió, l’alcalde també ha demanat la presencia dels portaveus de tots els grups polítics.

Després de la passada reunió de l’alcalde i els portaveus de la Corporació Municipal amb els representants del Ministeri de Transport, l’Ajuntament estudia la possible cessió d’este tram. Segons els representants de Carreteres si no s’accepta la carretera es quedarà tal com està i si s’accepta, el Ministeri condicionarà el tram urbà, amb adequació dels accessos als carrers que estaven tallats fins ara i adequant un tram per a vianants, fent-se càrrec dels costos de les obres que tenen un pressupost d’execució material d’uns 400.000 euros.

Estes obres de condicionament suposarien reobrir i millorar accessos com el de la piscina, el Centre de Dia, el camp de futbol i zona esportiva, i punt d’aigua de la comunitat de regants. A més, s’adaptaria la carretera nacional deixant un tram de dos carril i es condicionaria una part per aparcament i una altra per a passeig de persones.

Estes actuacions tindrien una duració de dos mesos i Carreteres planteja que estiguen acabades abans que finalitze el mes de maig, quan està previst que finalitzen les obres de la variant A33.

El passat mes de març de 2020 hi havia una reunió al Ministeri, que va ser ajornada sine die per l’inici de la pandèmia a Madrid. Des d’aquell moment fins a febrer de 2021 l’ajuntament no havia rebut cap proposta encara.

La resolució de la situació de la N-344 porta plantejant-se des de l’ajuntament des de l’aprovació del projecte de l’A-33. Des de l’ajuntament s’estudia la proposta alhora de que es considera insuficient respecte al que s’havia plantejat en reunions d’anys anteriors.

Ara l’Ajuntament queda a l’espera de l’avançament de les negociacions, i de la petició d’acceptació per part del Ministeri.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here