L’alcalde de la Font de la Figuera de Comopromís, absolt del tercer cas judicial interposat pel PP

0
154
Vicent Muñoz, amb els regidors del PP Elio Cabanes y María José Penadés, al seu darrere.

La Fiscalia demanava l’absolució del primer edil de la Font de la Figuera, que ha celebrat la fi de “més de set anys de malson”

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz (Compromís), ha estat absolt del tercer cas judicial amb el qual el PP l’ha portat als tribunals al llarg dels últims 7 anys.

En aquest últim cas la Secció primera de l’Audiència Provincial de València l’ha absolt de l’acusació del PP d’un presumpte delicte de prevaricació en haver contractat una periodista per al gabinet de premsa del consistori. “Dels fets que es declaren provats no es desprén la comissió del delicte continuat de prevaricació administrativa”, diu la sentència.

La portaveu del PP en el municipi, Maria José Penadés, va declarar en la vista oral que la formació va sospitar de la contractació que, al seu judici, “es va fer per la relació d’amistat” amb la periodista Andrea S., també absolta. Per a l’oposició, “el departament de periodisme no era necessari”, i per això la portaveu ‘popular’ va assegurar que va presentar la querella quan el grup municipal va aconseguir accedir a l’expedient de contractació.

Malgrat tot el tribunal ha considerat que no existeix prova de càrrec “vàlida i suficient” per a desacreditar la presumpció d’innocència dels acusats. De fet, el propi Ministeri Públic també coincidia que els fets no eren constitutius d’infracció penal i demanava la lliure absolució dels acusats, segons va exposar la fiscal en les seues conclusions definitives durant el judici.

L’apartat de fets provats de la sentència detalla que l’alcalde Vicent Muñoz va formalitzar l’1 de gener del 2016 un contracte de prestació de serveis a la periodista “similar” als que havia tingut des de 2012, durant el mandat de l’anterior alcalde socialista, Vicent Belda. La fallada recorda que el primer edil de Compromís, en accedir a la vara de comandament municipal en 2015, “va mantindre gran part de les contractacions que ja estaven fetes”.

A més, el nou contracte de la periodista comptava amb l’informe favorable del secretari interventor de l’ajuntament, segons recull la sentència. El funcionari considerava que no feia falta una oferta pública i avalava la modalitat del contracte menor.

«Un malson de més de 7 anys»

Aquesta absolució és la tercera en set anys de Muñoz després dels casos interposats pel PP d’una querella per una una llicència d’un familiar, i la denúncia per la compra d’un solar per al centre de dia de majors a la localitat.

Segons l’alcalde de Compromís l’estratègia del PP ha sigut «traslladar-li al poble que qui es presentara contra ells patiria el mateix ‘Via Crucis’ de persecució judicial i de terrorisme psicològic personal».

Vicent Muñoz ha lamentat el que ha qualificat de «circ» dels regidors populars Elio Cabanes i María José Penadés, i manifestava que amb l’última sentència finalitza «este malson que ha durat més de 7 anys». Així conclou manifestant que «la ‘pena de banquillo’ no ens la llevarà ningú, però la dignitat la tenim intacta, més reforçada que mai, i les forces i les ganes per resoldre tot allò que se’ns plantetge també».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí