L’alcalde de Carcaixent demana a la conselleria més protecció per als cultius citrícoles

0
1008

Paco Salom es va reunir ahir amb la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, es va reunir la setmana passada amb la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, María Teresa Cháfer, per traslladar-li a a la Conselleria el malestar del sector agrícola carcaixentí per l’evolució de la campanya actual de cítrics, que s’ha vist greument afectada per l’augment de les importacions d’estos productes des dels països del sud d’Àfrica.

Paco Salom va aprofitar l’encontre amb la directora general per a recordar les diferents circumstàncies que s’han produït des de l’estiu arran dels temporals de fred, pluja i vent que han afectat als camps de la localitat. Així, la directora li va trasladar les mesures que ja ha aplicat el Consell i aquelles que estan previstes que s’activen en els propers mesos, a més dels contactes que están mantenint-se a alt nivell entre la conselleria i el Ministeri d’Agricultura per a fer front a la greu cris del sector.

No obstant, tots dos van coindicir en que l’objectiu era insistir en que cal treballar en la problemàtica de les importacions de la taronja sudafricana en tot allò que estiga a l’abast de l’administració autonòmica i estatal. En opinió de Salom, la situació va a empitjorar durant esta campanya però sobretot en les pròximes a mesura que entren en producció les noves plantacions de cítrics en els països del sud d’Àfrica.

Així, tant la directora com l’alcalde de Carcaixent consideren fonamental que el Ministeri d’Agricultura demane a la Comissió Europea activar la clàusula de salvaguarda per a la importació de cítrics prevista en l’Acord entre la Unió Europea i els països del sud d’Àfrica. Es tracta d’una mesura que s’ha de demanar a la Comissió Europea des del Ministeri d’Agricultura, la qual ja ha sigut sol·licitada des de la Conselleria.

Paco Salom li va avançar a MªTeresa Chàfer que des de l’Ajuntament va a presentar-se una moció per fer costat a la Conselleria en la seua demanda, “ens trobem que l’actual campanya citrícola s’ha vist truncada, que els preus són ruïnosos per al citricultor, que la fruita s’està amuntegant en els camps i que les varietats extra primerenques no tenen eixida comercial. Sense dubte són circumstàncies molt dures per als nostres productors i hem de fer tot el que estiga a les nostres mans per evitar la desaparició del sector”, ha explicat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí