L’alcalde de Benitatxell es querellarà amb els regidors de Compromís per acusar-li de “regalar” 150.000 euros a una empresa privada

0
5936
Josep Femenia, alcalde de El Poble Nou de Benitatxell.

L’alcalde de El Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, va a querellar-se per injúries i difamacions contra els regidors de Compromís i contra el col·lectiu local per difondre mentides i acusar falsament l’alcalde de regalar 150.000 euros a una empresa privada. “L’alcalde no ha regalat res i està actuant d’acord amb la llei. En canvi, Compromís de El Poble Nou de Benitatxell sí que regala demagògia barata i mentides”, asseguren en un comunicat de premsa.

L’alcalde vol aclarir que el pagament de la taxa per tramitació de la llicència està abonada i el pagament de l’ICIO pagat parcialment i pendent la resta dins del termini estipulat per la llei de 4 anys. Les obres del col·legi internacional privat es van iniciar fa a penes uns mesos. El govern local va considerar que era una inversió important i que podia fomentar l’ocupació en el municipi. L’Ajuntament va iniciar una negociació amb la mercantil per a donar forma a un conveni de foment de l’ocupació.

L’ordenança de l’Impost de Construccions i Obres contempla un article de bonificacions (açò és així en este municipi i en tots). Està prevista una bonificació del 95 % per a les construccions d’especial interés i utilitat pública quan concorren circumstàncies socials, històric artístiques, culturals o de foment de l’ocupació. És el ple el que ha d’aprovar eixa bonificació. L’alcalde, per tant, no pot “regalar” res a ningú.

L’Ajuntament està negociant amb l’empresa un conveni que garantisca que el 100% dels treballadors que s’encarreguen del manteniment dels centres de primària i secundària siguen veïns de El Poble Nou de Benitatxell. Si s’arranca eixe compromís de la mercantil i subscriu el conveni, sí que es portarà a ple la bonificació de l’ICIO. Tant el conveni com la bonificació han d’aprovar-se per sessió plenaria.

L’alcalde lamenta la covardia dels regidors de Compromís que, precisament disposaven d’un ple per a formular preguntes i dubtes sobre el cobrament de l’ICIO del Col·legi Internacional. Cal recordar que Compromís havia reivindicat plens per a realitzar tasques de fiscalització pròpia d’una oposició coherent i constructiva. “No obstant això van demostrar una vegada més la seua hipocresia i poca talla política amagant-se darrere d’un pamflet que van llançar casa per casa per la nit”.

El govern local atribuïx les mentides de Compromís al seu pla de ruta en aquesta legislatura, que no és un altre que el de bloquejar totes les inversions importants que puguen arribar al poble. Va votar en contra de canviar l’ús de la zona de Lirios, en la Cumbre del Sol, perquè allí es poguera obrir un hotel i formentar l’ocupació. Bloqueja també l’asfaltat de carrers en què fa 40 anys que no es realitza cap inversió.

L’alcalde vol recordar que un dels motius que els regidors de Compromís van esgrimir davant del Comité de Garanties de la coalició perquè se li expulsara a ell mateix i al regidor Manolo Segarra va ser que no s’havia fet un estudi d’omissions en el pagament d’impostos. “No obstant això, eixe estudi sí s’ha fet. L’alcalde ha treballat de valent per a acabar amb les omissions en el pagament d’impostos i a favor de la justícia tributària.

Però als edils de Compromís els molesta el treball ben fet i, com han demostrat amb la moció de censura il·legal presentada amb una regidora processada per presumpta corrupció i amb un trànsfuga del PP, només busquen crear caos i llançar mentides a tort i a dret”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here