L’alcalde de Benavites és detingut per violència masclista i el PP el suspèn de militància


0
1403
Carlos Gil, alcalde de Benavites.

Carlos Gil Santiago (PP) va passar la nit del passat dissabte en els calabossos de la Guàrdia Civil i va ser posat a disposició judicial

L’alcalde de Benavites, diputat provincial i coordinador del PP de la província de València, Carlos Gil Santiago, va ser detingut dissabte passat per un cas de violència de gènere, segons han confirmat a eldiario.es fonts coneixedores de la investigació.

Al polític, recentment ajudat a pujar a la direcció del partit a nivell provincial, se li va imposar una ordre d’allunyament de tres mesos després de passar a disposició judicial i la prohibició d’acostar-se a 80 metres de la víctima.

Després del seu arrest, Carlos Gil va haver de passar la nit en el calabós de la Guàrdia Civil.

Suspensió de militància

Després de conéixer-se el succés, el PP ha suspés cautelarment de militància i de les seues funcions a Carlos Gil. Gil recentment havia estat triat coordinador general del PP de la província de València.

L’encara alcalde de la localitat ha negat que siga certa la denúncia presentada per la seua dona –de la qual es troba en procés de separació- i el PP, en un comunicat, ha defensat “amb rotunditat” el seu dret a la presumpció d’innocència.

“La conducta de Carlos Gil sempre ha sigut exemplar i s’ha manifestat fermament compromés en la lluita contra la violència de gènere, en defensa de la dignitat de les dones, i en contra de qualsevol mena de violència”, s’afirma a l’escrit.

Davant la situació generada, el comunicat  assegura que va ser el mateix Carlos Gil qui es va dirigir ahir al president del Comité d’Ètica del PP a la província de València per a sol·licitar la suspensió de militància fins que la justícia aclarisca tots els extrems de l’ocorregut.

“Els estatuts interns del Partit Popular estan per a complir-se i, per tant, si s’establiren càrrecs contra Carlos Gil, s’aplicarien de manera immediata”, afirmen, que continua: “El Partit Popular de València és una formació absolutament sensible contra la violència masclista i totalment determinada a combatre-la en tots els àmbits”.

Mentrestant, des del PaP han pres aquesta decisió de suspendre’l cautelarment de militància i de les seues funcions com a coordinador general del PP de la província de València fins que se celebre el judici per la denúncia presentada i es dicte la corresponent sentència “en la qual confiem quede acreditada la seua innocència”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here