L’alcalde d’Alzira demana al Consell més restricció en la mobilitat del Departament de Salut de la Ribera per l’augment de positius

0
1022
Diego Gómez, alcalde d'Alzira, i Gemma Alós, regidora de Sanitat.

L’Ajuntament d’Alzira prorroga les mesures restrictives municipals fins al 28 de novembre

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez (Compromís) ha demanat al Consell mesures més restrictives per a la zona de la Ribera donat l’augment dels positius per COVID-19. Segons ha apuntat a la ciutat d’Alzira en 7 dies s’ha passat de 418 a 470 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa significa que a la ciutat hi havia 215 positius en actiu a data de 9 de novembre.

Diego Gómez ha demanat així al consell i a la Conselleria de Sanitat «que actuen per a reduir el creixement de casos, amb mesures més restrictives pel que fa a la mobilitat a l’àrea del Departament de Salut de la Ribera, cal controlar els horaris i aforaments”.

L’alcalde, davant aquesta situació també ha manifestat que per la seua banda també està implementant les mesures possibles en l’àmbit municipal. «La meua responsabilitat com a alcalde és seguir amb les mesures que vam anunciar fa 15 dies, i prorrogar-les fins al proper 28 de novembre. Estem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca», ha explicat Diego Gómez.

Amb les dades conegudes l’alcalde lamenta que «veiem que el nivell de contagis no baixa de moment, encara que pareix que la tendència és a l’estabilització. Les xifres indiquen transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedix la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari».

Especialment manifesta Gómez que «preocupa l’evolució a les escoles, on el nombre de PCR és cada vegada superior. En els primers 10 dies de novembre s’han fet el mateix nombre de proves que en tot el mes d’octubre. Esta circumstància a més indica que el sistema d’atenció primària rep cada vegada més pacients i per tant afecta l’atenció general del centre».

En canvi apunta que pel que fa a residències, de moment la situació és estable i no hi ha problema, d’igual manera que al sector agrícola, entre collidors i magatzems.

“Els alzirenys hem de ser responsables i actuar amb precaució seguint les mesures indicades. Reduïm la mobilitat a l’estrictament necessari. En estos moments és fonamental la col·laboració de tots i totes, perquè només junts podrem aconseguir-ho”, ha conclòs l’alcalde.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí