L’alcalde d’Alfarrasí, Fede Vidal, escollit nou secretari general del PSPV de la Vall d’Albaida

0
973
Fede Vidal ha estat acompanyat de José Muñoz i de Carlos Fernández Bielsa.

El partit assegura que «sorgeix enfortit» del 13 Congrés comarcal en el que sols es va presentar una llista

El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida va celebrar aquest diumenge, 13 de març, el seu 13 Congrés comarcal del qual va eixir un partit “unit i fort” amb l’aprovació unànime de la nova executiva encapçalada per Fede Vidal, alcalde d’Alfarrasí, que ocupava l’única candidatura a la Secretaria general. Igualment, el comité comarcal i l’informe de gestió de l’anterior secretari de la comarca, Antonio Esquinas, van ser refermats per aclamació.

La cita va comptar amb la presència de càrrecs orgànics i institucionals. Així, estigueren presents la secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, i la directora general de l’Agenda valenciana antidespoblament, Jeannette Segarra, ambdues integrants igualment del comité executiu nacional del PSPV-PSOE el secretari d’Organització del qual, José Muñoz, va acudir també a la Casa de la Cultura d’Alfarrasí. L’executiva provincial va estar amplament representada amb el secretari general, Carlos Fernández Bielsa; la presidenta, Neus Garrigues; el secretari d’Organització, Vicent Mascarell, i la portaveu, Pilar Sarrión. Secretaris generals d’altres comarques com ara de la Costera, Roberto Granero, o la Vall d’Aiora, Raquel Cámara, o l’exsecretari general de la formació, Joan Ignasi Pla, integraven el planter de persones convidades completat per Paco Molina, director territorial de la Presidència de la Generalitat a València.

Durant la seua intervenció, Fede Vidal va refermar el treball en equip “per a créixer com a equip” perquè les polítiques socialistes “esdevenen l’instrument més útil per a millorar la vida de la gent”. Així, el nou secretari general va apostar per “estendre els governs del PSPV-PSOE al màxim nombre d’ajuntaments de la Vall d’Albaida i consolidar el model comarcal” representant per la formació “que vertebra el territori”.

La defensa del desdoblament de la CV-60 i la millora de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi van constituir algunes de les reivindicacions per seguir engrandint la comarca junt a altres iniciatives ja en marxa com l’hospital a Ontinyent, el Fons de cooperació o el treball realitzat des de l’Agenda AVANT per fer front al despoblament.

Al seu torn, Carlos Fernández Bielsa, vicepresident de la Diputació de València i secretari general de l’executiva provincial, va destacar la “valentia” del projecte socialista a la Vall d’Albaida per tirar endavant després d’un període complex. Així mateix, va definir el municipalisme i el comarcalisme com eines claus d’un partit per a qui la prioritat “sempre són les persones”.

El secretari d’Organització, José Muñoz, va convidar els assistents a “donar esperança” a la ciutadania malgrat un context difícil ja que “hem demostrat que gestionem millor l’economia que la dreta i ho hem de defensar amb arguments i ideals”. Muñoz també va emfatitzar la importància de les “polítiques socialistes” aplicades des del govern estatal i autonòmic per revertir la situació actual.

Paco Molina, en representació de la Generalitat Valenciana, va ressaltar “l’essencialitat” de la Vall d’Albaida “dins de les comarques centrals valencianes en aspectes claus com la reindustrialització, l’agricultura o la nostra identitat com a poble”. Per això, encoratjava els presents a “fer créixer el projecte socialista per l’empatia política del partit amb la ciutadania”.

Finalment, la clausura va estar a càrrec de Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia, qui va incidir en la singularitat de la Vall d’Albaida per tenir-hi “un dels sentiments comarcalistes més arrelats en l’imaginari col·lectiu” dels seus habitants. Igualment, Torró va apostar per “continuar transformant i millorant la vida de les persones”.

EXECUTIVA COMARCAL

· Presidència: Vicenta Boscà (Castelló de Rugat)

· Secretaria general: Fede Vidal (Alfarrasí)

· Vicesecretaria general: Jaime Peris (Ontinyent)

· Secretaria d’Organització: Juanra Espí (Aielo de Malferit)

· Secretaria d’Igualtat: Càtia Lopes (Benissuera)

· Secretaria d’Estratègia, Acció electoral i Comunicació: José M. Beneyto (Bocairent)

· Secretaria de Relacions institucionals: Vicent Gomar (la Pobla del Duc)

· Secretaria d’Educació, Patrimoni cultural, Esports i Turisme: Xaro Boscà (Llutxent)

· Secretaria de Política municipal i Despoblament: Diego Ibáñez (Bèlgida)

· Secretaria de Benestar i d’Integració social, Serveis comunitaris, Sanitat i Consum: Montse Muñoz (Benigànim)

· Secretaria de Promoció econòmica, Ocupació i Indústria: Vicent Ruiz (Albaida)

· Secretaria de Participació i Drets de la ciutadania: Rosa García (Atzeneta d’Albaida)

· Secretaria d’Agricultura, Ramaderia i Medi ambient: Vicent Alberola (Quatretonda)

· Secretaria de Desenvolupament del territori, Infraestructures, Transport i Serveis bàsics: Ester Sanfélix Serra (Montaverner)

· Secretaria de Programes europeus, Cooperació, Modernització i Formació: Víctor Sahuquillo (l’Olleria)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí