L’alcalde d’Aielo nega al PSPV espais públics per commemorar els 30 anys d’eleccions locals

1
610
José Luis Juan Pinter
L'alcalde José Luis Juan Pinter

El portaveu del PSPV d’Aielo de Malferit, Miquel Sarrió, ha qualificat com “actitud antidemocràtia” la denegació per part de l’alcalde de la localitat, José Luis Juan Pinter, de concedir un espai públic per organitzar un acte commemoratiu dels 30 anys de les primeres eleccions locals democràtiques.

Així Sarrió ha explicat que el PSPV havia sol·licitat la utilització “de qualsevol espai públic, des de la cessió de l’auditori municipal, fins el pati de les escoles, el pavelló municipal o fins i tot algun carrer de la població”. Davant este requeriment l’alcalde ha argumentat la negativa afirmant que “este tipus de commemoracions que són actes institucionals correspon la seua organització als ajuntaments escollits democràticament, mai a un partit polític” perquè “no representa a tot el poble”.

No obstant un altre argument utilitzat és que “cap associació pot ni ha d’organitzar este tipus d’actes en llocs públics i menys un partit polític”, per la qual cosa convida a la celebració de l’acte a un recinte privat. El PSPV davant esta situació ha assegurat que l’alcalde “s’inventa les seues pròpies lleis” perque la denegació a un partit polític “no té cap fundament jurídic”.

El representant socialista recorda que el seu grup municipal va presentar una moció al ple perque fora el consistori qui commemorara l’aniversari dels ajuntaments democràtics. Per contra també ha afirmat que “el PP va decidir que es deixara sobre la taula per consensuar-la”, provocant que “han passat vàrios mesos i el PP segueix sense voler aprovar-la”. Des del govern municipal també s’argumenta la negativa en que des de l’acord per consensuar la commemoració estan “esperant notícies seues”, en referència al PSPV.

Miquel Sarrió ha afegit que José Luis Juan fins i tot s’ha negat “a acceptar la moció redactada per la pròpia Federació Valenciana de Municipis i Províncies” governada pel PP. Així Sarrió assegura que “la moció que vol aprovar l’alcalde elimina el punt on es reconeix la tasca de tots els regidors anteriors” -l’actual és el primer alcalde d’Aielo del PP- i que, davant la falta de contestació del govern local el PSPV havia decidit organitzar un acte obert al públic.

Finalment Miquel Sarrió ha criticat el veto que ha realitzat José Luis Juan a l’actuació de l’humorista Xavi Castillo que havia de fer a la localitat este diumenge. L’actor alcoià dins els seus espectacles parodia polítics de diversos partits, i Sarrió explica que la censura es deu a que l’alcalde afirma que Castillo és “un antidemocràtic que sols vé a burlar-se d’ell”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here