L’alcalde de Cullera demana als empresaris turístics que òbriguen tot l’any

0
1213
Cullera també participa en l'actual edició de Fitur

L’Ajuntament de Cullera anuncia que també treballa perquè en 2019 el 40% dels turistes siguen estrangers

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha llançat un missatge a l’empresariat turístic: si la ciutat vol seguir millorant els seus índexs d’ocupació durant tot l’any, els locals han de romandre oberts fora de la temporada estival i primaveral.

La màxima autoritat local ha manifestat en Fitur que la desestacionalització «precisa de forma inevitable del compromís empresarial perquè els negocis estiguen oberts al públic tot l’any». «No és lògic que hàgem tingut uns mesos d’octubre i novembre amb molt bon temps, amb el passeig marítim ple de gent els caps de setmana, i que hi haguera molts locals que estaven amb la persiana baixada», ha afirmat.

En eixe sentit, Jordi Mayor ha aplaudit «l’esforç i compromís de tots aquells empresaris que sí aposten per mantindre els seus negocis oberts tot l’any» i ha assenyalat que «a la vista està que els qui s’ho treballen estan obtenint uns bons resultats».

Així mateix, ha posat en relleu el suport institucional amb campanyes promocionals que donen a conéixer Cullera i els seus atractius, amb un increment de la partida pressupostària per a turisme i amb l’esponsorització d’aquelles accions que servixen per a dinamitzar al sector.

40% de turistes estrangers

Des de l’Ajuntament de Cullera també s’ha anunciat que l’objectiu del departament de Turisme és que en 2019 el 40% dels visitants de la ciutat procedisquen d’altres països europeus. Mayor ha explicat que en el nou pla d’internacionalització Airplan-e i el de comunicació 2018-19 «suposa un canvi de paradigma» pel que fa a la tipologia del visitant.

S’explica des del consistori que en 2001 solament el 8% dels turistes de Cullera eren estrangers després d’anys en els quals francesos i alemanys deixaren de passar els seus períodes vacacionals en la ciutat. L’aposta ara passa per diversificar el tipus de client obrint nous mercats per a trencar amb eixa dependència del monocultiu nacional. En els dos últims anys la tendència ha anat a l’alça. En l’actualitat, pràcticament el 33% dels visitants són d’altres nacionalitats. Destaquen els francesos, que suposen més de la meitat dels qui decidixen passar les seues vacances a Cullera; els seguixen alemanys i britànics.

Diversos són els factors que han contribuït a esta nova realitat. En primer lloc, la inestabilitat en altres destinacions com el nord d’Àfrica, factor que retrau al turista de viatjar cap a eixos llocs menys segurs. En segon, l’abaratiment de preus després de la crisi. I pesa, i molt, la projecció internacional de Cullera gràcies a esdeveniments mediàtics com el Medusa Sunbeach Festival.

Per tal d’arribar a este objectiu

El pla de Cullera per a convertir-se en una destinació més internacional implica aprofitar les connexions directes a través de l’aeroport de Manises. Així s’explica que en estos moments, Visit Cullera -la marca turística internacional de la ciutat- es promociona a través del canal online en totes aquelles ciutats i els seus respectius cinturons urbans que tenen vols directes amb Manises. En total, 22 àrees metropolitanes amb un potencial de clients superior als 20 milions d’habitants. Londres, París, Frankfurt o Amsterdam, entre elles.

Paral·lelament, la regidoria de Turisme porta accions en el mercat nacional per a reforçar la notorietat de la marca. Es presta especial atenció a Madrid, País Basc, Catalunya i València i la seua àrea metropolitana, entorns geogràfics on es localitza el gruix de la clientela turística de Cullera.

La promoció de la marca anirà acompanyada de promoció dels allotjaments i les empreses turístiques, de manera que les accions acaben convertint-se en vendes, ha manifestat el primer edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here