L’Ajuntament de Xàtiva tramita els 100 expedients rebuts per a intervencions al nucli antic dins del Pla Impuls

0
2015
Imatge del centre històric de Xàtiva.

Des del consistori es destaca que s’ha pogut executar el pla al complet El Pla Impuls gràcies a la seua ampliació en un any

L’Ajuntament de Xàtiva ha pogut tramitar els 90 expedients de rehabilitació de patrimoni i els 10 d’obra nova al centre històric que ha rebut des de l’inici d’aquest Pla en 2016. Aquesta xifra suposa el 100% dels objectius marcats per les Regidories d’Urbanisme i Patrimoni quan van sol·licitar les ajudes.

El Pla Impuls, en el moment de la seua creació, pretenia invertir en la reactivació del nucli antic per tal de salvar el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Per poder portar a terme aquestes actuacions, les subvencions poden arribar a cobrir el 40% de l’import total de l’obra. El 35% d’aquesta quantitat va amb càrrec al Ministeri de Foment, amb un màxim d’11.000 euros per habitatge. I el 20% del cost va amb càrrec a la Conselleria d’Habitatge, amb un màxim de 9.000 euros per habitatge.

L’Oficina Tècnica Impuls informa que, tot i haver tramitat els 100 expedients que s’havien posat com a fita, els expedients rebuts superen aquesta xifra amb escreix. Aquestos expedients seran baremats per la mateixa oficina fins al 20 de novembre (data final en què podran ser presentats) i, una vegada tramitades les qualificacions definitives, els propietaris començaran a rebre les subvencions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here