L’Ajuntament de Xàtiva concedeix ajudes per a lloguer de locals a les noves empreses

0
1133
Miquel Lorente ha explicat com es distribueixen les ajudes

Promoció Econòmica concedeix 4.500 euros en ajudes, amb 1.800 euros per al lloguer de naus industrials i de 900 euros per a baixos comercials

L’Ajuntament ha concedit 4.500 euros en ajudes a l’arrendament de locals comercials i naus industrials per a l’exercici d’activitats empresarials, en el marc de la campanya Carrers del Mercat II, que organitza el departament de Promoció Econòmica. La mesura pretén servir d’estímul per a l’obertura de nous establiments que generen activitat econòmica, per revitalitzar zones del terme municipal de Xàtiva amb baixa densitat comercial i convertir-les en un punt d’atracció per a residents i visitants.

Hi ha tres beneficiaris d’aquesta convocatòria de les ajudes: dues que reben ajudes de 1.800 euros cadascuna per al lloguer de naus industrials (Distristocks and services, S.L. i Laser Show) i un comerç que ha rebut 900 euros d’ajuda al lloguer del baix comercial (Studio Portland).

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, ha anunciat que l’Ajuntament té previst reeditar aquestes ajudes amb una nova convocatòria en el mes de gener. Per a Lorente, “la campanya Carrers del Mercat està donant bon resultat. Ara tenim tres noves empreses que han vingut a Xàtiva a crear activitat econòmica. És un punt de partida per a poder continuar treballant en la línia de promoure la creació de nous negocis en espais desocupats del centre històric i en polígons de la ciutat”.

La subvenció pot arribar fins el 50% del cost mensual de l’arrendament del local o nau on vaja a desenvolupar-se l’activitat empresarial, IVA inclòs, amb una quantia màxima de 150 euros mensuals per als locals i 300 euros mensuals per a les naus industrials, amb un import màxim de subvenció que no superarà les 900 euros per beneficiari, en el cas dels locals, i els 1.800 euros en cas de naus industrials.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques i jurídiques que inicien una activitat empresarial que haurà d’estar ubicada en els polígons industrials de la ciutat o en els carrers comercials següents: Carrer Sant Francesc, Carrer Trobat, Carrer Font Alós, Carrer Canonge Cebrià, Carrer Beato Castañeda, Carrer Corretgeria, Carrer Botigues, Carrer Matilde Ridocci, Carrer Pi, Carrer Peixcaderia, Carrer Caldereria, Carrer Vallés, Plaça Mercat, Carrer Noguera i Plaça La Bassa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here