L’Ajuntament de València commemora el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez

0
954

Demà dissabte es recorda la mort de l’escriptor valencià, i el diumenge, el seu naixement

Dins de totes les activitats programades sota la coordinació de l’Ajuntament de València per a commemorar el 150é aniversari de l’escriptor valencià, este dissabte se celebren les que coincidixen amb l’aniversari de la seua mort i el diumenge les que concorren amb el dia del seu naixement en 1867.

Demà dissabte l’alcalde, Joan Ribó, presidirà l’homenatge al Cementeri General de València, on hi haurà una processó cívica fins el nínxol on estan les seues restes, on l’Ajuntament dipositarà una corona de llorer. L’acte, al qual també acudiran la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, familiars i associacions convidades, es tancarà amb la interpretació d’una peça a càrrec d’un dolçainer.

D’una altra banda, el diumenge al migdia s’iniciaran els actes de commemoració del naixement de Blasco Ibáñez a la Casa Museu, amb una visita teatralitzada que comptarà amb la participació de recreacionistes del Club de Lectura de Navajas, i que es repetirà una hora i mitja més tard.

A més, a les 12 del migdia i, de nou a les 13:15 hores, hi haurà música en directe amb Blauet. Al migdia també s’encetaran diverses activitats de manualitats infantils i a partir de les 12:45 hores hi haurà contacontes. “Les activitats amb què enguany recordem i posem en valor la figura de Blasco Ibáñez estan destinades per a tots els públics, perquè hi ha un component educatiu fonamental a l’hora de conéixer i valorar el seu llegat”, ha afirmat Tello.

Les visites infantils i els tallers es repetiran, a partir del mes de març, cada primer diumenge de mes durant tot el 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here