L’Ajuntament Sagunt posa en marxa un servei online a domicili de botigues d’alimentació, bars i restaurants

0
1838
Dario Moreno, alcalde de Sagunt

El consistori presenta noves iniciatives a aplicar mentre dure l’estat d’alarma sanitària, entre les que inclou ajudes a famílies amb membres fora del país

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha informat en una roda de premsa retransmesa en directe a través de Youtube de les diferents iniciatives per a la ciutadania que els departaments municipals estan duent a terme durant estos dies.

En primer lloc, Moreno ha fet una crida a la ciutadania per a informar que si tenen familiars o amics fora del país que puguen tindre problemes per a tornar a Espanya, estes persones poden contactar amb el consistori perquè puga ajudar-los en la gestió de la tornada a casa. Per esta raó, l’Ajuntament ha posat a disposició el 96.265.58.58, extensió 1, d’Atenció Ciutadana, perquè les persones puguen deixar totes les dades i realitzar, en la mesura que siga possible, el procés perquè les persones de la ciutat puguen emprendre el viatge a Espanya sense cap inconvenient. No obstant això, l’alcalde ha destacat que si no és el cas, els viatgers haurien de tornar com més prompte millor. També, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament no és la primera via, ja que les ambaixades i oficines econòmiques poden donar suport per a tornar a casa.

Plataforma online de servei a domicili

En segon lloc, l’Ajuntament de Sagunt, a través de la delegació de Comerç i Mercats, ha posat en marxa una plataforma en línia de servici a domicili amb comerços locals per a, d’una banda, que la ciutadania no tinga problemes de proveïment i, per un altre, els comerços de primera necessitat que s’han vist obligats a tancar, en la mesura que siga possible, reconduïsquen els seus models de negoci cap al negoci a domicili. Moreno, ha fet una crida als comerços, bars, restaurants o establiments que tinguen productes de primera necessitat i vulguen passar-se al negoci a domicili es posen en contacte amb el departament de Comerç i Mercats a través del 96 265.58.58, extensió 6837, o per correu electrònic admin.mercats@aytosagunto.es. Esta plataforma estarà disponible en els pròxims dies.

D’altra banda, segons l’alcalde la iniciativa de voluntariat anunciada dies arrere està tenint molt bon acolliment per les dos parts, tant de voluntaris, amb més de 100 persones interessades a ajudar, com de persones que necessiten ajuda. Esta iniciativa, segons el primer edil, «serà un éxit quan no hàgem d’utilitzar tots els voluntaris i voluntàries, serà un símptoma que la societat és solidària i que tenim gent més que de sobres a ajudar i comprometre’s». Així mateix, ha recordat el telèfon per a oferir ajuda 96 265 58 58 ext. 1 i el correu electrònic atc@aytosagunto.es.

A més, l’alcalde ha anunciat que el departament d’Esports està duent a terme una iniciativa per a incentivar a la ciutadania a fer esport a casa i cada dia, a les 9.30 hores, publicarà en el perfil de Facebook ‘Actividad Física Ayuntamiento Sagunto’ un vídeo de diferents professionals practicant exercici físic. Tots els vídeos estaran disponibles una vegada s’hagen emés diàriament.

Multes per desobeir el Decret d’Estat d’Alarma

El primer edil ha assegurat que la Policia Local de Sagunt i la Policia Nacional han interposat «15 multes de 600 euros per comportaments irresponsables i que poden incrementar les quantitats». Per este motiu, Moreno fa una crida «a la sensatesa i a la responsabilitat, ja que encara hi ha gent que no ha entés la gravetat de la situació. Només aconseguirem derrotar al virus si ho fem entre tots».

Finalment, l’alcalde ha afirmat que s’està duent a terme un estudi tècnic perquè la implementació del teletreball també s’aplique als òrgans de govern, particularment a la Junta de Govern, a la Junta de Portaveus i al Ple. «El pròxim Ple de març se celebrarà a porta tancada i no comptarà amb participació ciutadana in situ per a evitar els contagis», encara que s’està en procés de cerca d’alternatives electròniques per a poder atendre preguntes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here