L’Ajuntament de Sagunt es farà càrrec de quasi 500 factures de famílies afectades per la pobresa energètica

0
841
Ajuntament de Sagunt

Son un total de 478 factures de llum, aigua i gas de famílies castigades per la crisi que pagarà el consistori de Sagunt

Des de l’1 de gener fins al 18 de juliol l’Ajuntament de Sagunt ha concedit diverses ajudes a famílies afectades per l’anomenada pobresa energètica. En total s’han destinat 57.818 euros a pagar fins 478 factures de llum, d’aigua i de gas de famílies que s’han vist especialment afectades per la crisi.

De les 478 factures, 252 eren de subministrament d’energia elèctrica i l’import total de 34.477 euros, altres 212 factures eren d’aigua, amb un import total de 22.471€ i 14 de gas, ascendint a 870€.

Mitjançant l’ordenança de pobresa energètica que està en vigor a Sagunt, l’ajuntament ha aconseguit que l’import d’estes ajudes siga major, ja que s’ha limitat a aquelles famílies o persones més desfavorides, i estes són les que compten amb una renda màxima de l’IPREM. Amb açò, la intenció és la d’aconseguir que tota la ciutadania compte amb estos serveis bàsics, per ajudar així a aquells que no poden fer front a les factures d’estos serveis.

Des de la regidoria de Serveis Socials existeix, tal com indica la regidora Mónica Caparrós “un compromís ferm per a garantir el subministrament de recursos bàsics a les famílies més castigades per la crisi”.

Així, des de la regidoria de Serveis Socials es destaca l’acord al que es va arribar el passat any amb l’empresa mixta Aigües de Sagunt. En este acord es va iniciar el denominat comptador solidari, fet que va propiciar un augment de 50.000 euros en la partida específica d’ajudes en el pagament de rebuts d’aigua. A més, amb este acord també es garanteix que no es talle el subministrament a aquelles famílies que no puguen fer-se càrrec de les factures d’aquest ben bàsic.

A més, Caparrós assegura que no és responsabilitat única de les famílies el no poder afrontar aquests preus dels subministraments, per la qual cosa s’han emprès negociacions amb diferents empreses energètiques para, com assegura la regidora “intentar aconseguir un preu més ajustat a la realitat social, els seus beneficis no poden ser justificació perquè les famílies manquen dels recursos bàsics”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here