L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins baixa el tipus de l’IBI al 0,78%

0
1566
Imatge del ple de l'Alcúdia de Crespins

Amb la reducció es pretén atenuar la pujada impositiva del 7% conseqüència del Reial Decret del Govern d’Espanya, aprovat unilateralment pel PP

L’Alcúdia de Crespins ha aprovat per unanimitat en ple extraordinari, rebaixar al 0,78% el tipus de gravamen de l’Impost sobre Béns Immobles del municipi amb el que pretén minorar la pujada del 7% que ve fixat pel Ministeri d’Hisenda.

Davant este increment cadastral, l’ajuntament explica que, dins de les seues possibilitats, ha intentat que l’impacte d’esta pujada no revertisca tan negativament en les butxaques de les veïnes i veïns del poble.

D’esta forma s’ha fixat l’IBI aplicable als béns de naturalesa urbana en el 0,78%, modificant l’apartat primer de l’article segon de la vigent Ordenança Fiscal reguladora de l’IBI, atenuant d’aquesta forma la pujada impositiva del 7% conseqüència del Reial Decret del Govern d’Espanya, aprovat unilateralment pel PP.

A més a més, amb esta rebaixa, des del govern municipal explica que “es manté la línia encetada a principi de legislatura de rebaixar el tipus de gravamen, que ha passat de 0,85 en 2015 al 0,78 actual”.

“Tanmateix, i conscients de l’esforç que suposa per a les famílies fer front als tributs, es recorda que hi ha bonificacions: a famílies nombroses, una bonificació del 25% en la quota íntegra de l’Impost (IBI) a les vivendes de protecció oficial i una bonificació del 5% als immobles en què s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol”, conclouen des del consistori.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here