L’Ajuntament i Associació d’Arquitectes d’Ontinyent analitzen l’impacte del nou programa ARRUR de rehabilitació urbana

0
862
El regidor Joan Sanchis amb els arquitectes d'ARQO

El regidor de Territori i representats del col·lectiu també aborden altres qüestions com les ajudes municipals al sector o la revisió d’edificis

L’impacte a Ontinyent del nou programa ARRUR de rehabilitació urbana que subvencionen el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana és un dels temes que s’ha tractat a una recent reunió entre el regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Joan Sanchis, i representants de l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent ARQ-O.

Cal recordar que el passat 29 d’octubre l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor Joan Sanchis presentaven la consecució d’una subvenció de 2 milions d’euros del Ministeri de Foment i Generalitat Valenciana per posar en marxa un nou programa de Rehabilitació Urbana a la ciutat, la subvenció més elevada de les úniques quatre atorgades a municipis valencians, i suposarà un impacte de fins a 8 milions d’euros en obres a la ciutat, en afegir-se les aportacions de l’Ajuntament (2’34 milions) i els particulars (3’66 milions).

A l’encontre es parlava al voltant de les diferències del nou Pla respecte a l’anterior programa ARRU, “ja que la subvenció obtinguda és més del doble i la superfície d’actuació serà més del doble, arribant-se a llocs on no s’arribava dins de la zona delimitada de La Vila, Raval i Poble Nou”, explicava Sanchis. El Pla s’executarà fins 2023 i contempla la realització de treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en altres 42.

A l’encontre també es parlava al voltant d’altres qüestions com les ajudes municipals al sector o la revisió d’edificis, o els projectes d’inversions i actuacions de l’Ajuntament. Joan Sanchis valorava positivament un encontre plantejat “per mantenir i incrementar les sinèrgies i la col·laboració recíproca en temes que afecten a la ciutat, als quals podem aprofitar l’experiència del sector dels arquitectes”. L’encontre dóna continuïtat al

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent demana formalment la declaració de zona catastròfica pels efectes del temporal

mantingut el passat mes de setembre pel regidor amb representants de l’Associació de Promotors i Constructors, de manera prèvia a la convocatòria de la Mesa de Territori que es realitzarà pròximament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here