L’Ajuntament d’Ontinyent xifra en 8 milions d’euros l’impacte que tindrà l’ampliació de l’ARRU a la ciutat

0
2803
Jorge Rodríguez i Joan Sanchis

La subvenció aprovada és la més elevada de les úniques quatre atorgades a municipis valencians

Ontinyent ha obtingut una subvenció de 2 milions d’euros del Ministeri de Foment (1’62 milions) i Generalitat Valenciana (351.000 euros) per posar en marxa un nou programa de Rehabilitació Urbana a la ciutat. La subvenció aprovada dins del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) s’ha fet pública aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en una resolució on només 4 municipis valencians han obtingut resultat favorable (Ontinyent, Castelló de la Plana, Gandia i Burjassot), sent a més Ontinyent la ciutat que ha obtingut l’aportació més elevada i la màxima puntuació.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia en què “ja vam dir que els 30 milions d’euros en subvencions obtingudes durant la legislatura anterior Generalitat, Govern d’Espanya i Unió Europea anaven a suposar un esforç en la gestió, però no anavem a deixar de treballar per dur a Ontinyent noves ajudes. Esta subvenció demostra que quan les coses es fan bé els resultats s’arrepleguen, independentment del color polític, i en eixa línia volem continuar”, manifestava.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que la subvenció suposarà un impacte de fins a 8 milions d’euros en obres de regeneració i renovació d’habitatges fins a 2023, en afegir-se les aportacions de l’Ajuntament (2’34 milions) i els particulars (3’66 milions) en compliment de les bases establertes a la convocatòria. Sanchis destacava “que la nostra haja estat una de les 4 ciutats amb resolució favorable d’entre les prop de 20 aspirants a esta convocatòria, un procés al qual s’han quedat fora localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent. No podem més que estar satisfets i contents del treball fet des de l’Equip de Govern i l’Oficina Tècnica”, assenyalava.

Sanchis explicava que el nou Pla presenta algunes diferències respecte a l’anterior programa ARRU, “ja que la subvenció obtinguda és més del doble i la superfície d’actuació serà més del doble, arribant-se a llocs on no s’arribava dins de la zona delimitada de La Vila, Raval i Poble Nou”. El Pla s’executarà entre 2019 i 2023 i contempla la realització de treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en altres 42.

L’alcalde també aprofitava per posar en valor la ferma aposta que ve fent el Govern d’Ontinyent als últims anys per la regeneració urbana i la rehabilitació, i que està convertint a la ciutat en un referent en esta matèria. En aquest sentit, explicava que “a més de l’aportació municipal que anem a fer a aquest programa i i de la que vam fer a l’anterior programa ARRU, vam ser pioners amb la posada en marxa en 2013 del nostre Programa Municipal de Rehabilitació d’Immobles, que des d’aleshores ha tingut 240 beneficiaris i atorgat més de 1’5 milions de subvencions municipals”. A tot açò cal afegir les que s’atorgaran dins la darrera convocatòria, pendent de resolució, per a la què s’ha rebut la xifra rècord de 177 sol·licituds.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here