L’Ajuntament d’Ontinyent xifra en 8 milions d’euros l’impacte que tindrà l’ampliació de l’ARRU a la ciutat

0
2634
Jorge Rodríguez i Joan Sanchis

La subvenció aprovada és la més elevada de les úniques quatre atorgades a municipis valencians

Ontinyent ha obtingut una subvenció de 2 milions d’euros del Ministeri de Foment (1’62 milions) i Generalitat Valenciana (351.000 euros) per posar en marxa un nou programa de Rehabilitació Urbana a la ciutat. La subvenció aprovada dins del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) s’ha fet pública aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en una resolució on només 4 municipis valencians han obtingut resultat favorable (Ontinyent, Castelló de la Plana, Gandia i Burjassot), sent a més Ontinyent la ciutat que ha obtingut l’aportació més elevada i la màxima puntuació.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia en què “ja vam dir que els 30 milions d’euros en subvencions obtingudes durant la legislatura anterior Generalitat, Govern d’Espanya i Unió Europea anaven a suposar un esforç en la gestió, però no anavem a deixar de treballar per dur a Ontinyent noves ajudes. Esta subvenció demostra que quan les coses es fan bé els resultats s’arrepleguen, independentment del color polític, i en eixa línia volem continuar”, manifestava.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que la subvenció suposarà un impacte de fins a 8 milions d’euros en obres de regeneració i renovació d’habitatges fins a 2023, en afegir-se les aportacions de l’Ajuntament (2’34 milions) i els particulars (3’66 milions) en compliment de les bases establertes a la convocatòria. Sanchis destacava “que la nostra haja estat una de les 4 ciutats amb resolució favorable d’entre les prop de 20 aspirants a esta convocatòria, un procés al qual s’han quedat fora localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent. No podem més que estar satisfets i contents del treball fet des de l’Equip de Govern i l’Oficina Tècnica”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un col·lectiu de veïns de Benigànim es mobilitza per retirar una antena de telefonia al nucli de la localitat

Sanchis explicava que el nou Pla presenta algunes diferències respecte a l’anterior programa ARRU, “ja que la subvenció obtinguda és més del doble i la superfície d’actuació serà més del doble, arribant-se a llocs on no s’arribava dins de la zona delimitada de La Vila, Raval i Poble Nou”. El Pla s’executarà entre 2019 i 2023 i contempla la realització de treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en altres 42.

L’alcalde també aprofitava per posar en valor la ferma aposta que ve fent el Govern d’Ontinyent als últims anys per la regeneració urbana i la rehabilitació, i que està convertint a la ciutat en un referent en esta matèria. En aquest sentit, explicava que “a més de l’aportació municipal que anem a fer a aquest programa i i de la que vam fer a l’anterior programa ARRU, vam ser pioners amb la posada en marxa en 2013 del nostre Programa Municipal de Rehabilitació d’Immobles, que des d’aleshores ha tingut 240 beneficiaris i atorgat més de 1’5 milions de subvencions municipals”. A tot açò cal afegir les que s’atorgaran dins la darrera convocatòria, pendent de resolució, per a la què s’ha rebut la xifra rècord de 177 sol·licituds.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here