L’Ajuntament d’Ontinyent treballarà perquè tornen a la ciutat els estudis d’FP vinculats al tèxtil

0
1926
Imatge de la roda de premsa oferida a Ontinyent

Un estudi sobre necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament apunta als perfils vinculats al tèxtil entre els de major demanda a la ciutat i la comarca

Les empreses d’Ontinyent necessitaran treballadors i treballadores amb una major formació específica vinculada per poder seguir generant ocupació als propers 5 anys. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi sobre necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, que era presentat aquest dilluns.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que comptar amb esta informació “ens va a permetre dirigir-nos amb dades concretes les administracions superiors, per tal que ens recolzen amb millores en matèria formativa i educativa adaptada a allò que realment necessiten les empreses, com ara certificats de profesionalitat o estudis de Formació Professional en àrees més específiques. En aquest sentit, anem a treballar perquè tornen a la ciutat els estudis de FP vinculats al tèxtil que vam perdre temps arrere i que es van traslladar a Alcoi», manifestava.

Segons explicava el regidor, aquest estudi, realitzat sobre un univers de 223 indústries dels sectors que major demanda de treball estan presentant: sector tèxtil i confecció “que s’ha constatat novament com al més important a la zona”, segons explicava el regidor, i també altres com fabricació de productes metàl·lics; fabricació de productes informàtics i electrònics; empreses de fabricació de maquinària i equipament; i perfils transversals a tots els sectors.

La Secretària General d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Maria Reig, apuntava que la idea d’aquest estudi va arribar a la patronal tèxtil «en constatar per part de les pròpies empreses que no tenien gent per cobrir alguns llocs i perfils determinats”. El President de COEVAL, Javier

Cabedo, assenyalava que tot i que la necessitat inicial arribava del tèxtil, “vam plantejar a l’Ajuntament de fer un estudi que cobrira també altres sectors, per tal que les conclusions ajuden a impulsar accions que permeten crear la major quantitat de llocs de treball possible”, apuntava.

Així, segons explicava Pablo Úbeda, s’han determinat les previsions dels perfils necessaris als propers 3 i 5 anys, “que requereixen de treballadors tant de baixa com d’alta qualificació, sent el sector tèxtil una perfecta mostra. Segons dades tant d’aquest estudi com dels realitzats per la patronal europea EURATEX i a l’acord territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi, caldran operaris de producció però menys que en altres moments, i en canvi hi haurà un augment de la demanda de dissenyadors i de nous perfils com persones tècniques en logística, especialistes en marketing, en innovació d’acabats, en tèxtils intel·ligents o analistes de processos”, assenyalava.

En fabricació de productes metàl·lics es requeriran experts en robòtica i sistemes; en fabricació de productes informàtics i electrònics caldran tècnics i programadors; en fabricació de maquinària i equipament seran necessaris especialistes en realitat virtual i fabricació additiva; i en quant als perfils transversals a tots els sectors serà necessari personal per a àrees com l’administrativa, comercial, manteniment, gestió de dades per a la cadena de subministraments o disseny en 3D.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí