L’Ajuntament d’Ontinyent treballarà perquè tornen a la ciutat els estudis d’FP vinculats al tèxtil

0
1509
Imatge de la roda de premsa oferida a Ontinyent

Un estudi sobre necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament apunta als perfils vinculats al tèxtil entre els de major demanda a la ciutat i la comarca

Les empreses d’Ontinyent necessitaran treballadors i treballadores amb una major formació específica vinculada per poder seguir generant ocupació als propers 5 anys. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi sobre necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, que era presentat aquest dilluns.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que comptar amb esta informació “ens va a permetre dirigir-nos amb dades concretes les administracions superiors, per tal que ens recolzen amb millores en matèria formativa i educativa adaptada a allò que realment necessiten les empreses, com ara certificats de profesionalitat o estudis de Formació Professional en àrees més específiques. En aquest sentit, anem a treballar perquè tornen a la ciutat els estudis de FP vinculats al tèxtil que vam perdre temps arrere i que es van traslladar a Alcoi”, manifestava.

Segons explicava el regidor, aquest estudi, realitzat sobre un univers de 223 indústries dels sectors que major demanda de treball estan presentant: sector tèxtil i confecció “que s’ha constatat novament com al més important a la zona”, segons explicava el regidor, i també altres com fabricació de productes metàl·lics; fabricació de productes informàtics i electrònics; empreses de fabricació de maquinària i equipament; i perfils transversals a tots els sectors.

La Secretària General d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Maria Reig, apuntava que la idea d’aquest estudi va arribar a la patronal tèxtil “en constatar per part de les pròpies empreses que no tenien gent per cobrir alguns llocs i perfils determinats”. El President de COEVAL, Javier

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV d'Ontinyent recrimina al PP que critique la quantitat d'inversions de la Diputació en la ciutat

Cabedo, assenyalava que tot i que la necessitat inicial arribava del tèxtil, “vam plantejar a l’Ajuntament de fer un estudi que cobrira també altres sectors, per tal que les conclusions ajuden a impulsar accions que permeten crear la major quantitat de llocs de treball possible”, apuntava.

Així, segons explicava Pablo Úbeda, s’han determinat les previsions dels perfils necessaris als propers 3 i 5 anys, “que requereixen de treballadors tant de baixa com d’alta qualificació, sent el sector tèxtil una perfecta mostra. Segons dades tant d’aquest estudi com dels realitzats per la patronal europea EURATEX i a l’acord territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi, caldran operaris de producció però menys que en altres moments, i en canvi hi haurà un augment de la demanda de dissenyadors i de nous perfils com persones tècniques en logística, especialistes en marketing, en innovació d’acabats, en tèxtils intel·ligents o analistes de processos”, assenyalava.

En fabricació de productes metàl·lics es requeriran experts en robòtica i sistemes; en fabricació de productes informàtics i electrònics caldran tècnics i programadors; en fabricació de maquinària i equipament seran necessaris especialistes en realitat virtual i fabricació additiva; i en quant als perfils transversals a tots els sectors serà necessari personal per a àrees com l’administrativa, comercial, manteniment, gestió de dades per a la cadena de subministraments o disseny en 3D.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here