L’Ajuntament d’Ontinyent retira tots els honors a Franco 72 anys després

0
1527
El dictador Francisco Franco, junt al seu successor com a cap d'Estat, Joan Carles I

La proposta, presentada al ple d’Ontinyent per Compromís, va obtindre el vot unànime de PSPV, EU, PP i Ciudadanos

El dictador Francisco Franco ja no és alcalde honorífic perpeti ni fill adoptiu i predilecte d’Ontinyent. Així es va aprovar per unanimitat de tots els grups en el ple municipal d’este dijous, posant fi així a uns h0onors que van ser concedits l’any 1946.

D’esta forma la proposta de Compromís va comptar amb el suport dels 21 regidors de la ciutat, els tres de la mateixa coalició, així com els de PSPV, EU, PP i Ciudadanos. En la seua argumentació la portaveu de Compromís a Ontinyent, Silvia Urenya, manifestava que “el reconeixement al protagonista de l’episodi més dur i negre de la nostra història no té cabuda hui dia ni moralment, per respecte a les víctimes de la guerra civil i del franquisme, ni legalment, ja que la Llei de la Memòria Històrica ordena la retirada d’honors i símbols franquistes en espais públics”.

Nou regidor de Compromís

El ple també va servir perquè prenguera possessió de la seua acta de regidor Vicent Xavier Vila, de Compromís, silló que ocuparà en el ple en substitució de Fran Quesada, recentment nomenat secretari autonòmi de Medi Ambient i Canvi Climàtic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here