L’Ajuntament d’Ontinyent reduirà la seua temporalitat laboral a menys del 5% consolidant 63 llocs de treball públic

0
1668
Ajuntament d'Ontinyent.

El consistori quedarà més de 3 punts per baix dels requeriments de la nova Llei de Mesures Urgents per la reducció de Temporalitat a l’Ocupació Pública

Ontinyent comptarà abans de 2024 amb una taxa de temporalitat a l’ocupació pública en l’Ajuntament inferior al 5%. Així serà després que esta setmana s’haja publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) una oferta extraordinària d’ocupació pública que afecta la consolidació d’un total de 63 places temporals en la plantilla municipal.

La regidora de Personal i coordinadora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava que “com tots els ajuntaments, a Ontinyent haviem d’adaptar-nos als requeriments de la nova Llei de Mesures Urgents per la reducció de Temporalitat a l’Ocupació Pública del Govern d’Espanya, però hem volgut fer una passa més i apostar per reduir encara més eixa temporalitat”, manifestava.

Així, s’ha llançat esta oferta extaordinària de 63 places, a les que cal afegir abans del mes de setembre la consolidació per procés ordinari de promoció interna d’altres 6 places, i el pas a funcionari de carrera de 8 agents de policia local actualment en pràctiques. En total, una volta concloga el procés extraordinari abans del 31 de desembre de 2024, sols el 4’87% dels 308 llocs de treball de la plantilla municipal serien de caràcter interí. La xifra quedaria més de 3 punts per davall del 8% que contempla la nova llei, i fins i tot podria ser menor si es duen a terme altres procesos ordinaris en aquest periode.

Natàlia Enguix explicava que tot el procés arriba després de diverses negociacions amb els sindicats representants a la plantilla, i posava en valor “la tasca que venen desenvolupant les persones treballadores que estan en situació d’interinitat, que tenen una experiència als seus llocs de treball molt beneficiosa i que d’aquesta manera podrà seguir sent aprofitada per la ciutadania”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí