L’Ajuntament d’Ontinyent rebutja el canvi de zonificació dels cossos de seguretat si significa perdre serveis

0
3307
Comissaria de la Policia Nacional d'Ontinyent

Des de l’executiu de Jorge Rodríguez es qüestiona la implementació de la mesura afirmant que ho ha fet “un Govern en funcions, en període electoral”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut amb recel l’anunci de redistribució de la zonificació de les forces de seguretat i que suposarà que l’àrea serà competència de la Guàrdia Civil i no operarà la Policia Nacional. Així des del govern municipal ha destacat que s’ha anunciat la implantació per a d’ací cinc anys, en 2024, “si és que s’implanta” perquè ho ha fet “un Govern en funcions, en període electoral”.

Afirmen des del consistori encapçalat per Jorge Rodríguez que “aquesta mesura anunciada de manera precipitada no és la resposta que esperava la població d’Ontinyent als problemes d’inseguretat del disseminat”. Així afirmen que esperen explicacions del mateix delegat del Govern en la reunió que tenen prevista per a aquest divendres, i en la qual afirmen que “Ontinyent va a posicionar-se en contra de la pèrdua de qualsevol servei i més si es tracta de la seguretat del nostre veïnat”.

D’una altra banda l’Ajuntament explica que se’ls ha traslladat “extraoficialment” que es mantindrà la comissaria per a l’expedició de DNI, Passaport i altres tràmits administratius vinculats.

Amb tot des del govern local senyalen que “el que seguim reclamant són canvis en la zonificació i un reforçament dels nombre d’efectius de la Guardia Civil. Qualsevol altra moficació, com la plantejada, que no vinga acompanyada d’un reforçament dels cossos de seguretat no serà entesa per la ciutadania d’Ontinyent i comptarà amb l’oposició del seu ajuntament”.

Crítica de Compromís

La queixa de l’Ajuntament d’Ontinyent es fa un dia després de que Compromís registrara un escrit dirigit a l’alcalde perquè aclarisca si les reestructuracions de la Delegació del Govern espanyol afectaran a la ciutadania d’Ontinyent “tant en matèria de seguretat com en tràmits com expedició de DNI o Passaport”.

El regidor i portaveu Nico Calabuig, també ha assenyalat que “volem saber si això implicaria una reducció dels efectius que garanteixen la seguretat ciutadana”. De ser així afirma que “ens trobaríem, una vegada més, amb la pèrdua d’un servei que ens posiciona com a capital de la comarca, i amb una situació que abocaria a la ciutadania d’Ontinyent i la Vall d’Albaida a haver de desplaçar-se a Xàtiva per poder fer-se el DNI o el Passaport”. Per això, recordava que “l’alcalde s’hauria de posar al capdavant de la reivindicació per evitar que, de nou, a Ontinyent i la Vall d’Albaida ens quedem sense un servei que mereixem com a ciutadanes i ciutadans”.

La coalició també ha anunciat que el seu diputat al Congrés, Joan Baldoví, traslladarà la reivindicació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here