L’Ajuntament d’Ontinyent i els constructors col·laboren en una formació dual retribuïda entre els joves del sector

0
2952
La col·laboració pretén millorar els ingressos dels treballadors.

L’Ajuntament, l’Associació de Promotors i Constructors i el Centre Labora de Formació d’Ontinyent uneixen esforços per impulsar una acció de la que ja es beneficien 8 persones

Facilitar l’accés de joves d’entre 18 i 25 anys al sector de la construcció és l’objectiu de la posada en marxa a Ontinyent d’un nou curs de formació dual retribuida, del que ja estan beneficiant-se 8 persones. Es tracta d’una acció a la qual participen la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, l’Associació de Promotors de La Vall d’Albaida i el Centre Labora de Formació d’Ontinyent, que permetrà als participants obtenir un certificat de professionalitat homologat a tota la Unió Europea.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda; i el President de l’Associació de Promotors i Constructors, Elu Mancebo; han visitaven el centre Labora d’Ontinyent acompanyats pel seu director, Pere Bernat. Al marc d’esta formació, que té un any de durada, els 8 joves participants rebran el 25% d’hores corresponent a la part teòrica en aquest centre, mentre que el 75% restant serà a diferents empreses del sector, amb una retribució econòmica que estarà a càrrec d’estes empreses. El curs permet accedir a dos tipus de certificat de professionalitat vinculats a l’edificació i l’obra civil, que permeten formar-se i desenvolupar tasques com ara preparació i utilització de morters i formigons, o fabricació de murs, blocs i cobertes, entre d’altres.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que aquesta acció sorgeix a petició de l’Associació de Promotors i Cosntructors, davant la problemàtica sorgida de la mancança de ma d’obra després de la jubilació de molts professionals: “Des de l’Ajuntament ens vam posar en contacte amb el Labora i ens van donar la possibilitat de posar en marxa esta acció, que atén directament una demanda d’aquest sector productiu i pot dur directament a les persones beneficiàries a un lloc de treball”, assenyalava. Úbeda destacava la importància “de seguir posant en marxa accions conjuntes des de la cooperació públic-privada per a aconseguir l’objectiu comú de mantenir i crear llocs de treball a la ciutat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí