L’Ajuntament d’Ontinyent aprofitarà l’adquisició d’una casa per facilitar la recuperació de la muralla medieval

0
1230
Imatge de l'actual estat de la muralla medieval d'Ontinyent

L’immoble de 146 m² situat al Carrer Trinitat es compra per 24.000 euros i podrà ser utilitzat amb una mínima rehabilitació

L’Ajuntament d’Ontinyent aprofitarà l’adquisició d’una vivenda per a usos municipals per facilitar la recuperació del tram de la muralla de la Vila que va patir despreniments per les tempestes del passat hivern.

La Junta de Govern Local del passat 15 de setembre aprovava per unanimitat l’adquisició de l’habitatge del Carrer Trinitat n.22, una vivenda unifamiliar de dues plantes amb una superficie construïda de 146 m², per un import de 24.000 euros, per a usos municipals que estan en fase d’estudi. El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que “els informes tècnics han constatat que l’estat de la vivenda és normal i no requereix d’intervencions estructurals, i només caldria fer unes mínimes actuacions de cara adequar-la a la normativa i poder emprar-la”.

Peris explicava que l’adquisició d’aquest immoble “no sols ens permet ampliar el patrimoni municipal a un molt bon preu per seguir ampliant serveis i revitalitzant el barri de La Vila, sinó que estratègicament va a ser doblement útil: en ser aquest l’habitatge que dóna al tram de muralla que va patir despreniments per les tempestes del passat hivern, les obres de recuperació a executar van a poder agilitzar-se notablement”, avançava.

Cal recordar que la recuperació d’aquest tram de muralla, que dóna a l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, està inclòs en les ajudes del “1’5% Cultural” que l’Ajuntament d’Ontinyent ha sol·licitat al Ministeri de Foment per tal d’executar millores a l’històric barri de La Vila. En concret, el projecte de Restauració de la Muralla Nord i Millora d’Accessibilitat al Barri de La Vila suposaria una inversió de 982.000 euros del Ministeri i 421.000 euros de l’Ajuntament, estant-se ara a l’espera de resolució per part del Govern d’Espanya.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent obri una convocatòria extraordinària per ajudes a la rehabilitació al centre històric

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here