L’Ajuntament demana solucions per als accessos per carretera de Parc Sagunt

0
476
Accés per carretera a Parc Sagunt

Encara no hi ha projecte definitiu per al desdoblament del tram nord de la CV309 i l’accés principal al parc

Els problemes d’accés a Parc Sagunt han tornat a l’actualitat municipal, ja que ahir el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció de Compromís que instava la Conselleria d‘Infraestructures a presentar el més prompte possible un projecte definitiu, seguint les indicacions municipals, per al desdoblament de la CV309 i l’accés a Parc Sagunt i al recinte portuari. El text aprovat demana també que les obres comencen en 2020, per a la qual cosa s’hauria d’incloure la partida corresponent al pressupost.

Quico Fernández, defensor de la moció, ha recordat que les propostes presentades fins ara no compten amb la conformitat dels tècnics municipals perquè ni complixen les premisses inicials ni garantixen que no hi haurà col·lapses importants, i no sols per part dels milers de camions que hi passaran, sinó també perquè la 309 és la via de connexió directa entre el Port de Sagunt i València. Segons el text aprovat, «el retard a presentar una solución convincent és injustificable i no és el millor argument per a noves inversions. Moltes empreses, així com el Consell Econòmic i Social i els sindicats majoritaris porten anys reclamant l’execució del projecte inicialment previst, sense que fins ara s’haja presentat una proposta en eixa línia».

El text aprovat fa un repàs al repte que ha suposat la finalització de la urbanització de Parc Sagunt I en la passada legislatura i per les dificultats financeres de la Generalitat que impediren en principi desbloquejar les obres, «però la bona predisposició de l’APV va posibilitar l’aportació de la quantitat que devia l’administració autonómica».

L’argumentació de l’acord recorda que la comercialització de les parcel.les de Parc Sagunt ha sigut un èxit i ja estan funcionant o en procés de construcció moltes empreses, algunes tan importants com Mercadona, la qual cosa significa un augment molt important del trànsit, sobretot de vehicles pesats. I si a més, es té en compte que l’accés nord a Parc Sagunt serà també l’entrada principal al recinte portuari, «es pot concloure que la construcció d’una solució adequada és urgent».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here